Početna Politika Nenad Čanak: Uhapsite batinaše ili povlačimo listu

Nenad Čanak: Uhapsite batinaše ili povlačimo listu

0

nenad-canak-jpg_660x330

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je danas mogućnost da LSV povuče svoju listu kandidata za pokrajinske izbore, zbog incidenta koji se dogodio prilikom njene predaje.

Čanak je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da se incident dogodio rano jutros između 3 i 3.15, kad su članovi njegove stranke nameravali da predaju potpise pokrajinskoj izbornoj komisiji i kad ih je, kako je rekao, privatno obezbeđenje koje je angažovala SPS, a čiji su predstavnici u tom trenutku bili u skupštini kako bi predali svoju listu, na najgrublji način sprečilo da uđu u zgradu pokrajinske skupštine.

Predložiću Predsedništvu stranke da donese odluku da se povuče lista LSV za pokrajinske izbore, jer oni posle ovoga nemaju smisla, nemaju legitimitet, zato što su prepušteni u ruke batinaša – rekao je Čanak.

On je kazao da očekuje hitnu reakciju policije i pravosudnih organa, te dodao da će njegova stranka povući listu ukoliko se u roku od 24 sata ne objave imena “batinaša”.

Ako su mogli hitro da reaguju u slučaju hapšenja paora, ne vidim nijedan razlog da isto tako hitro ne reaguju i u ovom slučaju – naveo je Čanak.

Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški rekao je da je pitanje šta se može očekivati na dan izbora kad se takvi incidenti dešavaju prilikom predaje izbornih lista.

Možda se nekome neće svideti izborni rezultat, pa će poučen iskustvom učiniti sve da spreči izlazak građana na izbore – rekao je Bogaroški.

Čanak je, inače, zatražio da lista SPS-a bude oborena, jer, kako je naveo, ona je predata u neregularnim uslovima i u prisustvu većeg broja neovlašćenih lica.

Zbog toga treba da bude oborena – rekao je Čanak, koji je zatražio da socijalisti naknadno, uz ispunjavanje svih potrebnih uslova, predaju regularnu listu za pokrajinske izbore.

Izvor: Tanjug
Foto: lsv.org.rs