Početna Politika Mirović i ambasadorka Belgije o unapređenju saradnje

Mirović i ambasadorka Belgije o unapređenju saradnje

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadorku Kraljevine Belgije Kati Bugenhaut, sa kojom je razgovarao o intenziviranju saradnje AP Vojvodine i belgijskih regiona.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi ocenjeno je da je u interesu dveju zemalja unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, sa akcentom na ekonomskoj saradnji, cirkularnoj i zelenoj ekonomiji.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi decenijama veoma dobri te da postoji veliki potencijal za razvoj saradnje.

“Želimo da unapredimo saradnju sa belgijskim regionima. AP Vojvodina je sigurno mesto za nove investicije, zainteresovani smo za ulaganja u infrastrukturu u oblasti energetike – energetska postrojenja i skladišta energije”, istakao je predsednik Mirović.

Ambasadorka Bugenhaut izjavila je da su kompanije iz Belgije koje posluju u Srbije veoma uspešne, te da u Vojvodini vide veliki potencijal i posvećenost kada je reč o poslovanju.

Sastanku je prisustvovala i ekonomska savetnica za Flamanski region, Region Brisel i Valonski region Marijana Milošević Tufegdžić.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pokrajinska vlada