Početna Politika Mirović: Očuvanje identiteta i unapređenje položaja nacionalnih manjina je prioritetna u politici...

Mirović: Očuvanje identiteta i unapređenje položaja nacionalnih manjina je prioritetna u politici Pokrajinske vlade

0

gor mirovic22

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas u Novom Sadu sa predsednikom Nacionalnog saveta Rusina Slavkom Racom, i tom prilikom potvrdio da su pitanje očuvanja identiteta i unapređenje položaja nacionalnih manjina u Vojvodini, zajedno sa rusinskom, prioritetna u politici Pokrajinske vlade.

Predsednik Mirović je predstavnicima Nacionalnog saveta, Zavoda za kulturu Rusina i Novinsko izdavačke ustanove “Libertatea”, istakao da će Pokrajinska vlada, kada je reč o finansijskoj podršci prema nacionalnim savetima nacionalnih manjina u našoj pokrajini, imati u vidu njihove potrebe u celini.

Mirović je istakao da će u zavisnosti od okvira sredstava, nakon predstojećeg rebalansa, nivo finansiranja nacionalnih saveta biti vraćen na raniji prosek.

Predstavnici Nacionalnog saveta Rusina, upoznali su predsednika Pokrajinske vlade sa najvažnijim planovima, koji su od vitalnog značaja za Rusine u našoj pokrajini na polju obrazovanja, kulture i informisanja, istakavši značaj saradnje sa Pokrajinskom vladom u okviru projekta koji bi mogli doneti poboljšanja ovoj nacionalnoj manjini na svim nivoima.

Gosti su predsednika Mirovića pozvali na 55. Festival rusinske kulture “Crvena ruža”, koji će se u Ruskom Krsturu održati 1. i 2. oktobra, saopšteno je pokrajinske vlade.

Autor: Tanjug