Početna Politika Mirović: Važno je da što više kineskih privrednika dođe u Srbiju

Mirović: Važno je da što više kineskih privrednika dođe u Srbiju

0

gor mirovic22

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa delegacijom Udruženja kineskih privrednika u Vojvodini na čijem čelu je predsednik tog udruženja Cou Đunvej o unapređenju saradnje Kine i Srbije, a u okviru toga i pokrajine.

Oni su ukazali na značaj prijateljstva i saradnje koja postoji između dve zemlje i istakli uverenje da će se ti odnosi još više razviti u budućnosti i doprineti realizaciji konkretnih projekata.

Mirović je istakao da očekuje da saradnja između dve zemlje jača u svim oblastima i ukazao da su prioritetne aktivnosti pokrajinske vlade usmerene na privlačenje investicija, dolazak poslovnih partnera i zapošljavanje.

“Kina je naš značajan partner što je dokazano važnim poslovnim rezultatima za obe zemlje. To je ohrabrujuća činjenica i važno je da što više kineskih privrednika dođe u Srbiju”, rekao je Mirović dodajući da imamo gotove infrastrukturne projekte, a posebno je ukazao na potencijal koji leži u turizmu.

Cou Đunvej je istakao da tradicionalno prijateljstvo koje odlikuje dva naroda predstavlja dobar osnov za unapređenje saradnje u privredi, naučno-tehnološkom razvoju i kulturi.

Ističući značaj podrške koju su dobili od Pokrajine za njihovo osnivanje, predstavnici Udruženja kineskih privrednika u Vojvodini i Konfučijevog instituta istakli su da je njihov cilj pružanje doprinosa na jačanju sveukupne saradnje između Kine i Srbije i Pokrajine Vojvodine.

Osim pomenutih oblasti gosti moguću saradnju vide i na planu prerađivačke i auto industrije, a iskazali su i veliki interes za saradnju sa srpskim preduzećima i njihovo prisustvo na kineskom tržištu.

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Autor: Tanjug