Početna Gradske teme Vučević: Grad u zimskim uslovima funkcioniše normalno

Vučević: Grad u zimskim uslovima funkcioniše normalno

0

ciscenje snega8

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je zajedno sa predstavnicima javno-komunalnih preduzeća zaduženim za čišćenje snega u gradu, više mesnih zajednica na teritoriji grada, između ostalih i Petrovaradin, Bukovac, Sremsku Kamenicu i put prema Popovici, kao i sve ključne saobraćajnice u gradu gde se uverio u redovno i stabilno funkcionisanje gradske zimske službe.

ciscenje snega1

“Stanje u pogledu funkcionisanja svih mesnih zajednica u zimskim uslovima na teritoriji Novog Sada je normalno i svi sistemi rade kako građani i očekuju. Pravovremeno su tretirane solju sve ulice prvog prioriteta, a trenutno se radi i na raščišćavanju ulica drugog prioriteta. Prema dobijenim izveštajima, JKP ‘Novosadska toplana’ isporučuje zadovoljavajuću količinu toplotne energije svojim korisnicima, a i JKP ‘Vodovod i kanalizacija’ funkcioniše bez bilo kakvih problema. Sva dežurna obdaništa PU ‘Radosno detinjstvo’ su otvorena, sve ambulante u okviru Doma zdravlja ‘Novi Sad’ rade, kao i Zavod za hitnu medicinsku pomoć, a autobusi JGSP ‘Novi Sad’ saobraćaju prema redu vožnje. Svakako se ne radi o nekom vanrednom stanju i elementarnoj nepogodi, već o redovnim zimskim događajima i snežnim padavinama karakterističnim za mesec januar, a procena je da u ovom trenutku na teritoriji grada ima oko 12 centimetara snežnog prekrivača. Od juče u 15 časova do danas u 11 časova oko 500 tona soli je bačeno na puteve, svi kapaciteti su maksimalno angažovani, tako da je oko 400 ljudi stalno na terenu. Javno-komunalna preduzeća ‘Put’, ‘Gradsko zelenilo’, ‘Čistoća’ i ‘Parking servis’ doprinose svako u okviru svojih nadležnosti, i oko 70 vozila zimske mehanizacije se non-stop nalazi na terenu. To je ono čime Grad raspolaže i smatram, sagledavanjem dosadašnjeg stanja, da se adekvatno odgovara svim zadacima”, rekao je Miloš Vučević i dodao da Grad, iako nije njegova nadležnost, prati i situaciju na Dunavu i sarađuje sa nadležnim službama i da iako i dalje važi zabrana saobraćaja zbog velikih naslaga leda na toj reci, trenutno nisu zabeleženi nikakvi problemi.

ciscenje snega5

Gradonačelnik je apelovao na građane da urade ono što je zakonska obaveza svih i da ispred svojih kuća i zgrada očiste sneg, a tom prilikom se zahvalio i svim zaposlenima u javno-komunalnim preduzećima koji rade danonoćno na terenu, kako bi grad normalno funkcionisao i u zimskom periodu.

Autor: NsHronika