Početna Politika Može im se: Političke partije dužne devet miliona dinara “Poslovnom prostoru”!

Može im se: Političke partije dužne devet miliona dinara “Poslovnom prostoru”!

0

kup-610x403
Političke partije novosadskom „Poslovnom prostoru“ duguju devet miliona dinara za zakup stranačkih prostorija. Ubedljivo najveći dužnik je Liberalno demokratska partija sa više od 3,5 miliona dinara. Na drugom mestu je Srpska radikalna stranka sa 1.667.791 dinar duga, a sledi ih Pokret socijalista, koji duguje 1.024.673 dinara. Dug je veliki iako stranke umesto pune plaćaju 60 odsto tržišne cene.

Dug LDP je od aprila prošle godine porastao za 100.000 dinara. U toj stranci kažu da je njihovo slabljenje na političkoj sceni dodatno uticalo na rast duga. Nadaju se da će dug biti reprogramiran, a najbitnije im je da se uredi finansiranje političkih partija.

U Srpskoj radikalnoj stranci kažu da su za dug od 1.883.734 dinara najviše krivi sadašnji naprednjaci. U SRS tvrde da je do razlaza 2008. godine napravljen najveći deo duga.

Kada tužba stigne, dugovanja namirujemo po prioritetima. Svaki dinar koji nam legne na račun odlazi na isplatu duga“, kažu u Srpskoj radikalnoj stranci.
Zoran Jovčić, direktor „Poslovnog prostora“, kaže da ovo preduzeće preuzima sve mere u okviru svoje nadležnosti kako bi naplatilo dugove od stranaka.
Liga socijaldemokrata Vojvodine duguje 586.595 dinara, a postignut je ugovor da se dug isplaćuje na rate“, kaže on.

Autor: Blic
Foto: Ilustracija