Početna Politika NDNV izabralo Nedima Sejdinovića za novog predsednika

NDNV izabralo Nedima Sejdinovića za novog predsednika

0

Sejdinovic_Nedim_mc

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) izabralo je danas za predsednika glavnog i odgovornog urednika informativnog portala Autonomija Nedima Sejdinovića.

Sejdinović se novinarstvom bavi od 1992. godine. Bio je urednik u listovima “Nezavisni” i “Bulevar”, a sarađivao sa velikim brojem domaćih i stranih listova, među kojima su “Danas”, “Pobjeda”, “Helsinška povelja”, “Reporter”, “Građanski list”, “Dnevnik”, itd. Od 2004. do 2012. godine bio je generalni sekretar Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a od 2012. godine nalazio se na mestu predsednika Izvršnog odbora ovog udruženja.

Autor je brojnih medijskih istraživanja i analiza, saradnik mnogobrojnih domaćih i stranih organizacija koji se bave medijskim slobodama. Sejdinović je i autor tri knjige proze i esejistike: “Hodočašće viška” (priče), “San svakog upaljača” (priče) i “Zatvorski sindrom”.

Za predsednicu Izvršnog odbora (IO) NDNV-a izabrana je novinarka Radio-televizije Vojvodine Branka Dragović Savić. Za članove IO izabrani su glavna urednica portala Agrosmart Slađana Gluščević, novinar RTV-a Čaba Presburger, novinarka agencije Beta Maja Leđenac i dosadašnji predsednik NDNV-a Dinko Gruhonjić.

Gruhonjić, nastavnik na Odseku za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta i šef dopisništva agencije Beta za Vojvodinu, bio je predsednik NDNV-a u tri mandata, od 2004. godine. On je imenovan i za programskog urednika udruženja.

Za generalnog sekretara udruženja imenovan je Duško Medić, a izvršni sekretar je Miloš Katić. U Sud časti su izabrane novinarke Ranka Ivanoski, Gordana Perunović Fijat i Natalija Jakovljević.

U Savet NDNV-a izabrani su novinarka Žužana Serenčeš, književnik Laslo Vegel, novinarka Branislava Opranović, novinar i publicista Teofil Pančić i advokat Vladimir Beljanski.

Autor: 021.rs
Foto: Medija centar Beograd