Početna Politika Nema odlaganja mitinga SNS u Novom Sadu

Nema odlaganja mitinga SNS u Novom Sadu

0

sns_zastava
Potpredsednik SNS Goran Knežević izjavio je danas da će ta stranka održati miting u Novom Sadu uoči godišnjice formiranja aktuelne Vlade Srbije, istakavši da naprednjacima ni na pamet ne pada da taj skup odlože zbog “neozbiljnih i neodgovornih poteza” DS-a.
SNS je najavila da će, uoči godišnjice Vlade Republike Srbije, održati miting u Novom Sadu na kojem će biti data podrška naporima Vlade i premijera za hrabre i odlučne reforme, koje već daju rezultate“, rekao je Knežević u intervjuu novosadskom “Dnevniku”.
U vezi sa najavljenim mitingom DS-a, koji će biti održan u subotu 25. aprila u Beogradu, Knežević je napomenuo da naprednjaci ne žele bilo kakav konflikt ili incident što je SNS, kako je rekao, pokazala više puta.
Ali, ne pada nam na pamet da odložimo naše okupljanje zbog neozbiljnih i neodgovornih poteza Demokratske stranke i pokušaja da skrenu pažnju“, naglasio je Knežević.
Odgovarajući na pitanje o mogućnosti održavanja pokrajinskih i lokalnih izbora pre roka odnosno do kraja godine, on je rekao da će SNS poštovati zakonsku proceduru o njihovom raspisivanju i održavanju ali je dodao da je “nedvosmislen stav građana da je pokrajinske izbore trebalo održati već mnogo ranije, kako bi se zaustavilo propadanje AP Vojvodine”.
Podsetimo da je lider naprednjaka i premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno izjavio da neće odustati od mitinga u Novom Sadu, ali da on neće biti održan istog dana kad i miting demokrata u Beogradu.
U slučaju da se održavaju dva mitinga u isto vreme, pitanje je da li bi mogao da se obezbedi mir. A meni su kao lideru najveće stranke i premijeru mir i stabilnost najvažniji. Inače, postavlja se pitanje odakle novac Pajtićevoj stranci za organizaciju mitinga, ako je svima poznato da im je partijski račun već mesecima u blokadi”, rekao je Vučić.
U isto vreme je lider demokrata Bojan Pajtić rekao da ne odustaje od kontramitinga u Beogradu 25. aprila.
” O, da, održaćemo miting i još mnogo mitinga posle toga, dok najgoru vlast Evrope ne oteramo na smetlište istorije. Samo onaj ko ne živi u ovoj zemlji ne vidi koliko je ova vlada loša“, rekao je Pajtić.

Autor: Tanjug