Početna Politika Pajtić: Uvek ću se odazvati svakom pozivu čiji je cilj da se...

Pajtić: Uvek ću se odazvati svakom pozivu čiji je cilj da se na što bolji i efikasniji način radi u interesu građana

0

Bojan Pajtic 15
19:00

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pozvao je danas predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića i predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora na sastanak povodom “otvorenih pitanja” u vladajućoj koaliciji u Skupštini Vojvodine. Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić prihvatio je danas poziv na razgovor o pitanjima koja opterećuju funkcionisanje vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine.
“Mnogo je otvorenih pitanja koja treba rešiti u interesu građana Vojvodine. Takođe, činjenica je da postoje problemi unutar koalicije, o kojima treba porazgovarati i naći način da ih prevaziđemo”, naveo je Čanak u pismu, a prenosi LSV.
Dodao je da duboko veruje da je svima interes građana Vojvodine na prvom mestu.

“Svako ko je tome iskreno posvećen, svestan je koliko je to važna obaveza i da njoj ne sme ništa da se ispreči”, naveo je Čanak.

On je predložio da se sastanak održi u petak, 27. februara, u 12 sati, u prostorijama LSV.

Čanak i Pastor u poslednje vreme razmenili su brojne međusobne optužbe.

Pajtić: Nastojaćemo da budemo faktor stabilnosti

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić prihvatio je danas poziv na razgovor o pitanjima koja opterećuju funkcionisanje vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine, koji je njemu i predsedniku SVM Ištvanu Pastoru uputio predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak.

“Uvek ću se odazvati svakom pozivu čiji je cilj da se na što bolji i efikasniji način radi u interesu građana”, rekao je Pajtić za agenciju Beta.

On je dodao da mu je žao što javnost vrlo često prisustvuje “varničenju” između LSV i SVM.

“Demokratska stranka je politički protivnik vladajućeg režima, a ne stranaka demokratske orijentacije. Nastojaćemo da budemo faktor stabilnosti u pokrajini, jer se neslozi i razmiricama između LSV i SVM može radovati samo Srpska napredna stranka i njima bliske partije”, kazao je Pajtić.

Autor: Beta, Rtv

13:00

Nenad canak 640

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića i predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora na sastanak.
Čanak u pismu navodi da je razlog za sastanak mnogo otvorenih pitanja koja treba rešiti u interesu građanki i građana Vojvodine.
“Takođe, činjenica je da postoje problemi unutar koalicije o kojima treba porazgovarati i naći način da ih prevaziđemo. Duboko verujem da nam je svima interes građana Vojvodine, njenih institucija, njene autonomije i njene budućnosti na prvom mestu. Svako ko je tome iskreno posvećen svestan je koliko je to važna obaveza i da njoj ne sme ništa da se ispreči. Zato Vas pozivam da sve probleme i sva otvorena pitanja zajednički rešimo u direktnom susretu”, navodi lider LSV.

On je zamislio da ovaj sastanak bude u prostorijama Lige u Železničkoj ulici u Novom Sadu, u petak, 27. februara u 12 časova.
Podsetimo, poslednje nesuglasice i ramena optužbi na relaciji SVM – LSV desile su se u subotu nakon što je sa mesta direktorke “Vojvodinašuma” smenjena Pastorova Marta Takač.

Autor: 021.rs