Početna Politika Nezavisna asocijacija poljoprivrednika neće protestovati sa LSV-om

Nezavisna asocijacija poljoprivrednika neće protestovati sa LSV-om

0

paori_protestna_voznja

Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije je odlučila da se ne pridruži najavljenim protestima poljoprivrednika koje je za četvrtak, 26. novembar, najavila Liga socijaldemokrata Vojvodine.

“Asocijacija neće učestvovati u protestima, ali ostavljamo svojim članovima i udruženjima da sami donesu odluku da li žele da učestvuju u najavljenim protestima”, izjavio je za Radio Pančevo član Upravnog odbora te asocijacije Miroslav Grubanov.

Grubanov je dodao da problem nije samo Zakon o poljoprivrednom zemljištu. “Nije samo taj zakon problematičan. Još veći je problem i najgori ŠP, koji je iko ikad potpisao, te problem je i što subvencije nisu isplaćene, a dolazi decembar”, rekao je Grubanov.

On je, međutim, dodao će asocijacija pratiti dešavanja i da će razmotriti mogućnost organizovanja protesta zbog Zakona o zemljištu, ali i drugih problema sa kojima se suočavaju poljoprivrednici.

Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovaće protestnu vožnju vojvođanskih poljoprivrednika do Beograda, koji će u koloni na traktorima iskazati nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražiti njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.

Izvor: Beta