Početna Politika Novi sukob SNS i DS o otpuštanjima u JGSP

Novi sukob SNS i DS o otpuštanjima u JGSP

0

Bus1 Foto Mladen Sekulic

Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je da su lažni navodi novosadskih demokrata o tome da je odloženo otpuštanje radnika Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća za period posle izbora.

Što se tiče 18 zaposlenih u JGSP-u koji u lažnom saopštenju Demokratske stranke treba da budu otpušteni posle izbora, obaveštavamo da je od pomenutog broja sedam radnika već napustilo preduzeće, a preostalih 11 radnika će napustiti firmu do 19. aprila ove godine, sve u skladu sa zakonskim rokovima. Radi se isključivo o zaposlenima u administraciji – navodi se u saopštenju SNS.

Činjenica je da će JGSP morati da rešava problem manjka vozača, a to su posledice prethodne vladajuće garniture u čije vreme je zapošljavano nesrazmerno mnogo netehničkog kadra u odnosu na primarnu delatnost u ovom preduzeću, dodaje se u saopštenju SNS.

Demokratska stranka poslednja je koja bi trebalo da priča o zaposlenima u javnom sektoru u Novom Sadu. Oni koji su pre četiri godine postavili svetski rekord u brzini zapošljavanja time što su, u jednom danu, u jednom JKP u Novom Sadu, zaposlili više od stotinu aktivista Demokratske stranke, danas izražavaju lažnu brigu o radnicima – dodaju naprednjaci.

Novosadski naprednjaci dodaju i da je trebalo da demokrate o činjenici da zaposleni u Novom Sadu ne žele da daju podršku listi stranke Bojana Pajtića, razmišljaju dok su u pljačkaškim privatizacijama gasili radna mesta i uništavali budućnost čitavih generacija u Novom Sadu i Vojvodini.

Novosadski odbor DS saopštio je prethodno da je Odlazeća gradska vlast u Novom Sadu koju predvodi SNS odložila otpuštanje zaposlenih u javnom sektoru za drugo tromesečje u ovoj godini, odnosno za period posle lokalnih izbora 24. aprila.

Demokratska stranka se od početka protivi otpuštanjima zaposlenih u javnom sektoru bez opravdanih razloga i jasnih kriterijuma, a pogotovo se protivi lažnoj racionalizaciji i fiktivnim merama štednje. Nemoralna je politička taktika režima koji zaposlene u javnom sektoru namerno dovodi u stanje nalik kolektivnoj psihozi izazvanoj strahom za sopstvenu egzistenciju. To se pogotovo odnosi na zaposlene na određeno vreme kojim je nedvosmisleno rečeno kako im ugovori o radu neće biti produženi ukoliko na izborima ne podrže režimsku koaliciju – navodi se u saopštenju DS.

Izvor: Tanjug
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications