Početna Sport Podvig Jovane Crnogorac: Tri pobede u tri etape Salkano kupa

Podvig Jovane Crnogorac: Tri pobede u tri etape Salkano kupa

0

jovana-crnogorac_660x330

Tri pobede u tri etape Salkano kupa, održanog na stazama s obe strane Dunava u Novom Sadu, učinak je ravan podvigu srpske MTB reprezentativke Jovane Crnogorac.

Na kružnoj stazi, na Sunčanom keju, obima 1.000 metara, i tako 15 puta, u konkurenciji 58 vozača oba pola iz 14 evropskih zemalja i Amerike, Jovana je odbranila prednost od tri sekunde stečene u prethodne dve etape, ispred Belgijanke Alis Pirar, koja je gotovo sve vreme vodila i diktirala tempo, što je i logično s obzirom na njen vremenski zaostatak.

Trka bi sigurno bila neizvesnija da u drugom krugu, zbog defekta, nije znatno zaostala jedna od favoritkinja za visok plasman, Mađarica Barbara Benko, koja je uprkos hendikepu obezbedila mesto na postolju.

U finišu je u sprintu za točak ispred Belgijanke usledila i treća Jovanina pobeda, vredna novih 40 olimpijskih bodova, ukupno 120, što joj otvara vrata olimpijskog starta u Riu. Zapaženim plasmanima Ivane Kostić na osmom i Jovane Vuković na devetom mestu srpski olimpijski saldo bogatiji je za još 95 bodova.

U muškoj konkurenciji Danac Simon Andreasen pobedio je u sprintu, ispred Austrijanca Aleksa Gebauera na drugom i Grka Dimitriosa Antoniadisa na trećem mestu.

Izvor: RTV
Foto: Jovana Crnogorac / Facebook