Početna Politika Novosadski naprednjaci ostaju u Skupštini grada “koliko god to bilo potrebno”

Novosadski naprednjaci ostaju u Skupštini grada “koliko god to bilo potrebno”

0

Odbornici Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Novog Sada odlučili su da se, kako su naveli, solidarišu sa poslanicima Narodne skupštine i ostanu u gradskom parlamentu koliko god to bude bilo potrebno, odnosno dok “državni organi ne počnu da rade svoj posao i konačno se ne obračunaju sa fašistima, ženomrscima i nasilnicima”.

Kako je rečeno na konferenciji u Skupštini Grada Novog Sada, odbornici vladajuće partije, poučeni dešavanjima u beogradskom parlamentu, odlučili su da “zaštite institucije svog grada i ne dozvole teror manjine nad većinom”.

– Mi kao odbornici koje su građani Novog Sada birali u institucije, u Skupštinu Grada Novog Sada, velikom većinom, imamo zadatak i dužnost nam je da institucije Grada branimo u Skupštini. Nikako na ulici, jer mi na vlast nismo došli preko ulice, a nećemo dozvoliti da ulica prekraja izbornu većinu građana. Ostaćemo ovde koliko god to bude bilo potrebno, dok državni organi ne počnu da rade svoj posao i konačno se ne obračunaju sa fašistima, ženomrscima i nasilnicima – kazala je šefica Odborničke grupe SNS Dina Vučinić.

Poziv na konferenciju naprednjaka u gradskom parlamentu, po svemu sudeći, bio je rezervisan samo za pojedine medije u Novom Sadu.

Novosadski naprednjaci nisu jedini koji su se odlučili da “prenoće” u gradskom parlamentu. Sa kolegama iz Beograda, “solidarisale” su se i Nišlije, koji su se zaključali u salu Skupštine kako bi, takođe, “sprečili nasilje i rušenje institucija”.

Nasuprot tome, članovi vladajuće stranke ulaze i u one skupštine u kojima ne predstavljaju većinu. Tako su Odbornici SNS došli u salu Skupštine Opštine Stari grad u Beogradu. Isti scenario se dogodio i u Paraćinu, kao i u Šapcu.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija