Početna Politika Novosadski parlament sutra razmatra završni račun budžeta za 2015. godinu

Novosadski parlament sutra razmatra završni račun budžeta za 2015. godinu

0

Skupstina_grada_11072016_700

Novosadski parlament će u petak, 15. jula održati četvrtu sednicu u novom sazivu, a glavna tačka dnevnog reda će biti završni račun budžeta za 2015. godinu.

Izveštaj o pražnjenju gradske gase u prošloj godini se usvaja sa zakašnjenjem jer se čekalo na formiranje vlasti nakon lokalnih izbora.

Sam izveštaj pokazuje da se smanjenje gradskog budžeta nastavlja, što je trend koji traje već tri godine, kao i da novosadska vlast prošle godine nije uspela da ostvari željeni nivo prihoda, kao ni rashoda.

Na dnevnom redu će biti usvajanje više od 20 izveštaja o radu preduzeća i ustanova u prošloj godini, koji su povezani sa izveštajem o budžetu. Mada nije potvrđeno, očekuje se da će dnevni red biti dopunjen sa još izveštaja o radu gradskih institucija u prošloj godini.

Odbornici će razmatrati i izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva u prošloj godini. Najavljeno je i imenovanje novih kadrova u gradskim firmama i ustanovama, međutim u skupštinskom materijalu nije navedeno koje su odluke kadrovske komisije, pa se očekuje da to bude poznato tek na samoj sednici.

Autor i foto: 021.rs