Početna Politika Odbornici Demokratske stranke traže smenu Dejana Mandića

Odbornici Demokratske stranke traže smenu Dejana Mandića

0

Skupstina-grada-Novog-Sada

Odbornici Demokratske stranke u Skupštini grada optužuju člana Gradskog veća Dejana Mandića da je u sukobu interesa zbog angažovanja u banci u kojoj Grad deponuje novac.

Prema rečima novosadskih opozicionara, ali i prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, Mandić je član Saveta AIK banke i za to prima 40.000 dinara, ali je problem u tome što Grad upravo u toj banci ima depozit od milijardu dinara.
Novac je uložen “po viđenju” i zbog toga Grad dobija minimalnu kamatu. Odbornici pitaju zbog čega novac nije oročen.
Sredstva su u AIK banku prebačena 2013. godine i od toga bi Grad, uz bolju kamatu, dobio više novca. Novac je na račun banke prebacivan dva puta: 300 miliona prebačeno je 12. marta 2013. godine, a 700 miliona prebačeno je 7. avgusta iste godine.
Odbornik DS Goran Radojev rekao je da je nedopustivo da član Gradskog veća sedi u bilo kojoj banci, pogotovo u Savetu. “To je sukob interesa ako se uzme u obzir da je značajan deo iz budžeta deponovan u toj banci”, navodi Radojev, a prenosi Blic.
Iz te stranke zahtevaju da Mandić podnese ostavku, a ako to ne učini onda bi trebalo da ga gradonačelnik Miloš Vučević razreši dužnosti, smatraju u DS-u.
Iz Gradske kuće nisu odgovorili da li je Mandić još uvek u Savetu AIK banke, te zašto pare iz budžeta u toj banci nisu oročene. Ni sam Mandić nije odgovarao na pitanja novinara ovog lista.

Autor: Blic