Početna Gradske teme Uklonjen grafit mržnje upućen pripadnicima muslimanske veroispovesti

Uklonjen grafit mržnje upućen pripadnicima muslimanske veroispovesti

grafit_0402

Antigrafit jedinica “Gradskog zelenila” uklonila je grafit mržnje prema pripadnicima muslimanske veroispovesti, koji je bio ispisan na zidu zgrade na Somborskom bulevaru 117.
Glavni vojvođanski imam Muhamed Ziljkić smatra da je pisanje tog grafita individualni čin i da zasigurno neće poremetiti odnose koje pripadnici muslimanske veroispovesti održavaju sa svojim sugrađanima.
Ziljkić je izrazio i spremnost da se Islamska zajednica u Novom Sadu aktivno uključi u akciju uklanjanja grafita sa gradskih fasada.
Vršilac dužnosti direktora “Gradskog zelenila” Aleksandar Bogdanović osudio je ispisivanje grafita mržnje, kako protiv muslimanske verske zajednice, tako i svih grafita sličnog sadržaja. Po njegovim rečima, grafiti mržnje ne spadaju u tradiciju i kulturu stanovnika Novog Sada, a njihovo ispisivanje je upravo ono što nije novosadski.
Bogdanović je rekao da je od formiranja “Antigrafit jedinice” uklonjeno nekoliko stotina grafita u gradu, a da će sledeće nedelje, ukoliko to vremenske prilike dozvole, na red doći Srpsko narodno pozorište čija je fasada u katastrofalnom stanju.

Autor: 021.rs