Početna Politika Održana javna debata o političkom stanju u Vojvodini – na posletku razmatrano...

Održana javna debata o političkom stanju u Vojvodini – na posletku razmatrano ko će sa kim u koaliciju!

0

image2

U organizaciji “Istinomera” večeras je u Amfiteatru Sportsko poslovnog centra Vojvodina održana tribina na kojoj su govorili predstavnici stranaka koje će se boriti na predstojećim izborima za ulazak i formiranje pokrajinske vlade: Miroslav Vasin, Demokratska stranka; Srđan Kružević, Socijalistička partija Srbija – Jedinstvena Srbija; Dušan Jakovljev, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Branislav Ristivojević ispred Demokratske stranke.

Debata je otvorena suštinskim pitanjima koja se tiču Vojvodine kao i njenih građana, gde su se svi predstavnici složili oko toga da je zakon o prodaji zemljišta strancima, u potpunosti uništio poljoprivrednike i najoštrije osudili ovu odluku naprednjaka. Naglašeno je da se ovakvim pogrešnim odlukama dovodi u pitanje domaća proizvodnja a samim tim i opstanak malih gazdinstava.

image3

Demokratska stranka će nastaviti da vodi politiku kakvu je vodila i do sada bez obzira na pokušaje satanizacije te politike od strane tabloida SNS-a. Izgradili smo na stotine bolnica, pozorišta, puteva. Zalagaćemo se za promenu ustava kojima će autonomija Vojvodine biti osnažena – istakao je Miroslav Vasin ispred DS.

Kandidat DSS Branislav Ristivojević je poručio da treba osnažiti postojeće institucije.
U ekonomskoj sferi nudimo “ekonomski patriotizam-rodoljublje”, a to znači da privreda Republike Srbije treba da radi u korist svojih građana a ne u korist stranaca. Povratak moći ove zemlje u ruke onih kojim izlaze na izbore a to su građani ove zemlje.

image4

Lista koju predvode dva velika lidera Ivica Dačić i Dragan Marković Palma su napravile odličnu klimu za strane investitore, u toku ovih osam godina naše dve stranke se nisu ni jednom posvađale, što znači da nas ne svađaju funkcije i da nismo pohlepni – izjavio je Srđan Kružević, kandidat JS.

Dušan Jakovljev je naveo da će prvo otkloniti sve nesporazume koji se pominju oko odnosa sa centralnim vlastima.
Naši prioriteti su poljoprivreda, subvencije, preradni kapaciteti, briga o starim ljudima tako što ćemo reoosnovati pokrajinski penzioni fond, izgradnja kliničko-bolničkog centra u Novom Sadu, mogućnost da svaki čovek koji u datom momentu treba pomoć lekara može da ide i u državnu i u privatnu zdravstvenu ustanovu.

image1

Na pitanje da li bi i sa kim ušli u koaliciju radi formiranja pokrajinske vlade, DSS i JS su izjavile da nemaju nikakva ograničenja u tom pogledu dok su LSV i DS izričito rekle da nikada ne bi pravile vladu sa SNS.

Autor: Bojana Šević
Foto: Dušan Jordović