Početna Politika Pajtić: DS će imati kapacitet za promene u vlasti

Pajtić: DS će imati kapacitet za promene u vlasti

0

BOJAN PAJTIC

Predsednik DS i Pokrajinske vlade Bojan Pajtić nije danas hteo da komentariše ishod sastanka sa Nenadom Čankom i Ištvanom Pastorom, jer, kako kaže, “ne bi bilo korektno da taj dogovor prekrši”.

Pajtić je rekao da o sadržini jučerašnjih razgovora sa Čankom i Pastorom ne može da govori i da će posle razgovora čiji je nastavak najavljen za 4. mart biti izdato saopštenje.

“Ne bi bilo korektno da ja taj dogovor prekršim”, rekao je Pajtić u Nišu gde je razgovarao sa građanima i učestvovao na tribini povodom 25 godina od osnivanja DS.

Na pitanje da li je bilo reči o mestu direktora “Vojvodinašuma”, Pajtić je rekao da će se o tome razgovarati. Istovremeno, Pajtić je rekao da će većina u vojvođanskom parlamentu postojati čak i ako neko od koalicionih partnera ne bude tu. On je rekao da su poslanici u vojvođanskom parlamenti iz stranke Borisa Tadića napustili tu stranku i da su podržali DS, jer im je bilo neprihvatljivo, da “između DS i SNS podrže SNS”.

“Još od rekonstrukcije Pokrajinske vlade, Tadićeva stranka ima jednu poslanicu u parlamentu”, kazao je Pajtić.

Na pitanje da li je spreman da se poveče sa mesta predsednika vojvođanske vlade i da deluje kao lider opozicije, kao što to predlaže Goran Ješić, Pajtić je rekao da je to po zakonu nemoguće.

“Kad jednom podnesete ostavku, ne možete se više vratiti u parlament”, dodao je on.

Pajtić je na tribini ponovo kritikovao vlast u Srbiji tvrdeći da je neophodna promena, jer se zemlja nalazi teškom položaju.

“Smanjenje penzija i plata u javnom sektoru dovešće do umanjenja prihoda u svim sektorima, pa i u privatnom”, ponovio je Pajtić.

Na pitanje da li Srbija može imati jaku opoziciju, Pajtić je rekao da prema istraživanjima DS uživa poverenje 11 odsto birača – što nije dovoljno da se menja vlast, ali da će uskoro ta stranka imati kapacitet za promene.

“One stranke koje su ispod cenzusa ne pokazuju dovoljno entuzijazma za rušenje vlasti, većina tih stranaka pokazuje potrebu da bude deo vlasti, pa i one u kojoj je SNS”, kazao je on.

Podsetimo, jučerašnji sastanak lidera DS, LSV i SVM otvorio je “niz važnih pitanja i tema”, prema mišljenju LSV.

Ištvan Pastor najavljuje da će, nakon smene direktorke iz njegove stranke sa čela “Vojvodinašuma”, njegovih sedam poslanika napustiti vladajući koaliciju u APV, ali ništa konkretnije nije saopšteno.

Više detalja rasprave ove tri stranke očekuje se 4. marta.

Izvor: 021.rs, Tanjug
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić