Početna Politika Podrška otpuštenim žandarmima na jučerašnjem protestu

Podrška otpuštenim žandarmima na jučerašnjem protestu

0

Učesnici protesta “U bojkot za Novi Sad” sinoć su dali podršku otpuštenim pripadnicima Žandarmerije šetnjom od centra do stanice policije.

Petorica žandarma iz Niša su ostali bez posla zbog incidenta koji se dogodio na Paradi ponosa pre šest godina kada su pretučena braća predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog, Andrej Vučić i Predrag Mali. Na protestu je rečeno da su žandarmi otpušteni po političkom diktatu i da se time šalje poruka da su neki nedodirljivi.

Ponovljeni su pozivi na bojkot izborima, a na skupu su govorili novinarka i građanska aktivistkinja Aida Ćorović i profesor Beogradskog univerziteta Čedomir Čupić.

Njih dvoje su pričali o nizu loših poteza vladajućeg režima predvođenog Aleksandrom Vučićem, kao i potrebi da se svi odupru vlasti koja, kako su rekli, guši sve slobode, te da treba da se podrže ljudi koji odgovorno i savesno rade svoj posao, bili to žandarmi koji su otpušteni ili neki uzbunjivač koji javnost upozna sa kriminalnim dešavanjima u nekoj ustanovi ili preduzeću.

Oni su pozvali i na bojkot izbora koji predvodi opozicioni Savez za Srbiju.

Novi protest “U bojkot za Novi Sad” najavljen je za naredni petak, 6. marta na Pozorišnom trgu u 19 časova.

Izvor: 021
Foto: 021