Početna Politika Pretnje najmlađem kandidatu uoči izbora za savet mesne zajednice u Begeču

Pretnje najmlađem kandidatu uoči izbora za savet mesne zajednice u Begeču

0

Izbori za članove Saveta Mesne zajednice u Begeču održavaju se danas, a kampanja je dostigla vrhunac kada je jedan od kandidata dobio preteću poruku u sandučetu.

David Francisti ima 18 godina i odlučio je da se kandiduje za člana Saveta, imenom i prezimenom, zajedno sa preostalih osam Begečana u okviru lokalne inicijative. Svi se kandiduju imenom i prezimenom, neki od njih već imaju iskustvo u Savetu, a pojedini su potpuno novi, poput Davida. Njihova parola je: “Begeč zaslužuje da sam odlučuje”.

Protivkandidati su iz redova Srpske napredne stranke, koji su izašli sa sloganom “Zato što volimo Begeč”.

Kako za “021” navodi aktuelni predsednik Saveta MZ u Begeču i kandidat Nikola Živanov, njihova kampanja je bila skromna i sastojala se od deljenja flajera.

– Savet je već dobio podršku građana i polovina sadašnjih kandidata su već članovi, te njihov rad u poslednje četiri godine dovoljno govori. S druge strane, SNS vodi ozbiljnu kampanju, kao da se radi o izborima u Beogradu, a ne u malom selu s 3.500 stanovnika. Aktivisti iz dana u dan obilaze građane po kućama, ispituju, traže glasove, nude prevoz i druge usluge, a pojedinim kandidatima nuđeno je i da se “dobronamerno” povuku kako ne bi imali neke probleme. Meni je to neshvatljivo, ali treba imati u vidu da samo još u ovoj mesnoj zajednici nisu na vlasti i da je moguć i scenario iz Lučana – navodi Živanov.

Kako dodaje, najmlađeg kandidata atmosfera nije uplašila i David se kandidovao, kao mladić koji je godinama volonter Crvenog krsta i aktivan na više strana. U sandučetu ga je upravo sačekao flajer s njegovim precrtanim licem i natpisom “PSSSSSSSSSSST!”.

– Prijavili smo policiji, David je bio da da izjavu i inspektor je sačinio prijavu. Sad očekujemo da nadležni ovo rešavaju i da svaki meštanin bude zaštićen od ovakvih pretnji. Zaista je neverovatno da smo u ovom mirnom mestu došli do pretnji, čak i na ulicama, zato što je neko drugačije politički opredeljen. Iako smo poslednje četiri godine upućivali nadležnima u Novom Sadu pisma s potrebama meštana i zahtevima da se lokalna pitanja rešavaju, ni na šta nisu reagovali, do pre 20 dana. Od tada mašine non-stop rade, afsaltira se, gradi, bio je i gradonačelnik u poseti sa ministrom Udovičićem… Niko nikada nije posetio mesnu zajednicu. Samo sa svojim članovima komuniciraju – navodi Živanov.

Dva izborna mesta u Begeču – u OŠ “Veljko Petrović” i u Maloj sali Doma kulture, biće otvorena od sedam do 20 časova.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay