Početna Politika Protest poslanika DS u Skupštini Vojvodine

Protest poslanika DS u Skupštini Vojvodine

0

skupstina,-ds,-poslanici

Poslanici Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine došli su danas na sednicu noseći na sebi poruku “Dosta marketinških hapšenja”.
Poruka je ispisana na žutim nalepnicama, a u pozadini poruke je iscrtana i meta. Poslanici DS su isti transparent razvili i u holu Skupštine Vojvodine, a zbog nedavnih hapšenja nekoliko funkcionera te stranke osumnjičenih za korupciju.

Skupština Vojvodine danas raspravlja o budžetu APV za 2016. godinu.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Novaković ocenio je da se danas dešavaju brojna krivična dela, ali da njih čine predstavnici republičke vlasti.

On je novinarima kazao da se hapšenja najavljuju unapred i da informacije o njima “cure”, te da za to niko nije do sada odgovarao.

A reč je o zloupotrebi službenog položaja i odavanje tajne“, dodao je on.

Novaković je istakao da se ljudi hapse u pet ujutro pred kamerama i porodicama, a da je cilj toga pravljenje panike.

Sistemski se uništavaju pojedinci i organizacije“, dodao je poslanik DS.

Novaković je podsetio i da je u izveštaju EK o napretku Srbije izražena zabrinutost zbog dešavanja.

I sam sam prošao kroz sve to. I dokazano je da sam nevin i takvi procesi su sramni“, poručio je on.

Bogaroški: Poštovati prezumpciju nevinosti

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški (LSV) istakao je danas da ne želi da ulazi u motive nedavnih privođenja.

On je novinarima u Skupštini Vojvodine kazao da je u svakom slučaju neophodno poštovati prezumpciju nevinosti.

Optužuje jedino sud, a ovih dana smo svedoci da se o tom ljudima govori kao da su krivi“, dodao je Bogaroški.

On je tražio i da se javnost suzdrži od takvih komentara jer se, kako je rekao, radi o ljudima koji imaju porodice i koji nisu krivi dok se ne dokaže suprotno.

Bađok: Hapšenja dovela u pitanje legitimnost Pokrajinske vlade

Poslanik SNS u Skupštini Vojvodine Darko Bađok ocenio je danas da je legitimnost Pokrajinske vlade dovedena u pitanje privođenjem dva njena člana.

Bađok je novinarima kazao da je upitno i ko sve čini Pokrajinsku vladu i da će sud i nadležni organi tek procenjivati koliko je opravdan rad njenih članova

Kada već predsednik Pokrajinske vlade nije našao za shodno da, nakon svega, podnese ostavku, trebalo je makar da Skupština Vojvodine glasa o poverenju Pokrajinskoj vladi“, istakao je Bađok.

On je naveo i da je vojvođanska vlada izvršni organ, čiji rad kontrolišu poslanici pokrajinskog parlamenta, te da je Skupština Vojvodine danas propustila da izvrši svoju osnovnu obavezu.

Autor i foto: RTV