Početna Politika Radna zona “Sever 4” okosnica novih napada između DS-a i SNS-a

Radna zona “Sever 4” okosnica novih napada između DS-a i SNS-a

0

sever_41

Radovi u radnoj zoni “Sever 4” privode se kraju, i u toku su aktivnosti na infrastrukturnom opremanju te lokacije.

Završeni su radovi na izgradnji retenzije i nasipanju terena na parceli od 8ha, predviđenoj za izgradnju privrednog objekta za kompaniju “Lear”, a u toku su radovi na iskopu humusa, planiranju podtla i izradi nasipa od peska na drugoj parceli od 6ha, kao i radovi na izradi nasipa od peska za saobraćajnicu 1 i 2 i privremenu autobusku okretnicu na delu lokaliteta “Sever 4”.

– Izgradnja radne zone “Sever 4” je najvažnija kapitalna investicija Novog Sada, jer za nas je od prvorazrednog značaja da otvaramo nova radna mesta za Novosađane. Grad neće stati nakon ovih 14ha, već ćemo nastaviti da investiramo u radnu zonu, i naredne godine imaćemo 38ha potpuno opremljene građevinske zone. Ovo je pravi primer kako se pokreće privreda Grada, jer otvarenjem novih radnih mesta puni se gradski budžet iz kojeg možete da ulažete u razvoj i sređivanje grada – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska te lokacije.

9000-c6f6fc9e-4d33-40a6-a841-3c42e878627c

DS: SNS namešta izvođača radova za zonu “Sever 4”

Demokratska stranka pozvala je danas Republičku komisiju za zaštitu prava u postupku javnih nabavki da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima sprovede postupak nadzora nad postupkom izbora izvođača radova za izgradnju nove fabrike u Radnoj zoni “Sever 4”.

– U tom poslu, rasprodaje se najvrednije gradsko zemljište kako bi se obezbedio novac za izgradnju fabrike koju će strani partner navodno posle samo zakupiti, praktično ništa ne ulažući i ništa ne rizikujući – navode demokrate.

SNS: DS želi da nam otera investitore

Srpska napredna stranka odbacila je kritike Demokratske stranke da netransparentno sprovodi postupak javnih nabavki u izgradnji radne zone “Sever 4” i uzvratila optužbama da DS želi da otera potencijalne investitore.

– Očigledno im smeta to što će Novi Sad konačno dobiti jednu fabriku u kojoj će se zaposliti Novosađani, dok su se u vreme pre 2012. godine fabrike samo zatvarale i ljudi ostajali bez posla – naveo je SNS u saopštenju.

Inače, druga faza uređivanja radne zone “Sever 4” obuhvata blizu 40ha, a radovi se odnose na nasipanje terena i izgradnju objekata infrastrukture kako bi se stvorili uslovi za nova investiciona ulaganja u ovu radnu zonu.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs