Početna Politika Raspušten aktuelni saziv skupštine: Pokrajinski izbori 24. aprila

Raspušten aktuelni saziv skupštine: Pokrajinski izbori 24. aprila

0

izvrsno vece2

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspustio je danas aktuelni saziv skupštine i raspisao redovne pokrajinske izbore za 24. april, kada će biti održani lokalni i vanredni parlamentarni izbori.

Pastor je potpisao Pokrajinsku skupštinsku odluku o raspisivanju redovnih izbora u Vojvodini.

Pastor je pozvao građane da iskoriste svoje pravo i da glasaju na predstojećim izborima “za onoga koga žele”.

Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će u sledećem mandatu imati priliku da vas predstavlja u Skupštini Vojvodine – kazao je Pastor na konferenciji za novinare.

On je i svim strankama i ostalim učesnicima na izborima poručio da Skupština Vojvodine parlament u kojem se neguje visok nivo kulture u ophođenju, kao i međusobno uvažavanje i poštovanje.

Svi zajedno smo izgradili respektabilnu instituciju i to je učinak svih 120 poslanika i iz tog razloga pozivam sve na fer i korektnu kampanju, na borbu argumentima i programima – poručio je Pastor.

Pokrajinska izborna komisija je odlučila da će birački listić za pokrajinske izbore biti štampan na svetlo zelenom papiru, a kontrolni listić na papiru boje slonove kosti.

Glasači će glasati kroz proporcionalni izborni sistem za 120 predstavnika u pokrajinskom parlamentu.

U aktuelnom sazivu većinu su formirale Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara.

Poslednji pokrajinski izbori održani su 6. maja 2012. godine.

Izvor: Beta
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications