Početna Politika Sa protesta u Novom Sadu poručeno da Siniša Mali i cela vlada...

Sa protesta u Novom Sadu poručeno da Siniša Mali i cela vlada moraju da odu

0

Savez za Srbiju održao je protest u Novom Sadu odakle je poručeno da ministar finansija Siniša Mali, ali i cela Vlada Srbije treba da podnesu ostavku, nakon što je ustanovljeno da je ministar plagirao doktorat.

Na protestu su govorili univerzitetski nastavnici docent Filozofskog fakulteta u Beogradu Oliver Tošković i profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Oni su uglavnom govorili o tome što je u četvrtak Univerzitet u Beogradu konačno posle pet godina ustanovio da je Siniša Mali plagirao svoj doktorat. Ocenili su da je Mali ovim izgubio svaki kredibilitet, ne da sedi u Vladi Srbije, nego da se bavi i politikom, a uputili su i pitanje koliko vlada u kojoj sedi “falsifikator” kao ministar finansija ima legitimitet

Sa protesta je poručeno i da se moraju preispitati sve druge sumnjive diplome ljudi koji se nalaze ili su se nalazili na nekoj od vodećih pozicija u Srbiji, kao što su Tomislav Nikolić, Jorgovanka Tabaković, Nebojša Stefanović i drugi.

Naredni protest je zakazan za petak 29. novembar.

Izvor: 021
Foto: 021