Početna Politika Sajam investicija i trgovine CEE: Dogovorena saradnja Novog Sada i kineskog Ningboa

Sajam investicija i trgovine CEE: Dogovorena saradnja Novog Sada i kineskog Ningboa

0

ningbo

Memorandum o saradnji između Novog Sada i kineskog grada Ningboa potpisan je tokom posete čelnika “Sajmu investicija i trgovine CEE” u ovom gradu.

Šefica Kancelarije za ekonomski razvoj Marijana Dukić-Mijatović rekla je da je ovo dobar korak u razvijanju međugradskih i međunarodnih odnosa, te da Novi Sad vodi intenzivnu međunarodnu saradnju, a brojne projekte od vitalne važnosti realizovao je zajedno sa gradovima Evrope i sveta.

“Suština razvoja i uspešnog poslovanja je umrežavanje, razmena iskustava i korišćenje ujedinjenih snaga. Mi smo to prepoznali i nastojimo da se što bolje povežemo sa svetom. Naš grad je podsticajno poslovno okruženje i želja nam je ta ga takvim predstavimo zainteresovanim investitorima, kako bi kod nas relizovali svoje poslove na obostranu korist i zadovoljstvo”, navela je Dukić-Mijatović.

Memorandum o razumevanju kao formalni preduslov za uspostavljanje tešnje saradnje takođe je potpisan između Novosadskog univerziteta i Univerziteta Ningbo.

“Sporazum između dva univerziteta automatski znači pospešivanje saradnje između Novog Sada i Ningboa, i to je ono što nas posebno raduje. Približivanje obrazovnih institucija pruža mogućnost razmene iskustava, usvajanje naprednijh modela nastave, ali i stvara prostor da se mladi ljudi iz različitih kultura bolje upoznaju i prošire svoje vidike. Uverena sam da smo ovom posetom i formalizovanjem relacija, otvorili novu stranicu naše saradnje i da ćemo od toga imati brojne benefite”, rekla je šefica.

Predstavnici Novog Sada razgovarali su sa važnim zvaničnicima grada Ningbo, predstavljajući ekonomske i turističke potencijale Novog Sada.

Izvor: 021.rs