Početna Politika SDS kritikovala osveštavanje vode u Novom Sadu

SDS kritikovala osveštavanje vode u Novom Sadu

0

490x370_sds-logo

Novosadski odbor Socijaldemokratske stranke protestvovao je danas zbog ponovnog osveštavanja vode iz gradskog vodovoda u tom gradu.

Socijaldemokrate navode da sklonost gradskih čelnka da “priređuju skandale i brukaju sebe, Crkvu, ali posredno i ceo Novi Sad, na žalost ne jenjava”.

Predsednik tog odbora Georgiuos Konsantinidis kaže da Novi Sad zaslužuje bolju vlast, budući da pojedini gradski čelnici taj grad pokušavaju da “ukalupe u svoj malograđnaski i palanački mentalitet”.

Ponovno osveštavanje vode iz gradskog vodovoda nije više ni smešno, a situacija u kojoj su popovi koji stoje na cisternama strateški raspoređeni po gradu izaziva osećaj sramote kod većine Novosađana, bez obzira na veroispovest i religiozno opredeljenje – kažu u toj stranci.

Navode i da su predstojeći izbori prilika da se taj sunovrat zaustavi.

U Novom Sadu juče su sveštecnici SPC osveštali cisterne sa vodom JKP “Vodovod i kanalizacija”, a savetnik direktora tog preduzeća Tomislav Bokan objasnio je da je osveštanje vode zapravo vraćanje tradiciji i vrednostima koje ona nosi.

Iz tog preduzeća su objasnili i da je u Direkciji “Vodovoda i kanalizacije” svečano obeleženo Bogojavljenje, slava preduzeća, i da je u prisustvu radnika i prijatelja preduzeća organizovan skroman slavski obred, a potom je, ispred kabineta direktora, osveštana bogojavljenska vodica.

Izvor: Tanjug
Foto: SDS