Početna Politika Skupština grada u utorak o poslovanju javnih preduzeća

Skupština grada u utorak o poslovanju javnih preduzeća

skupcina

Gradski parlament će narednog utorka, 27. septembra održati prvo jesenje zasedanje na kojem će pre svega razmatrati izveštaje o radu javnih preduzeća u prvih šest meseci ove godine.

Za sada nije izvesno da će se na dnevnom redu naći i rebalans budžeta koji je ranije najavljen. Naime, preraspodela sredstava je neophodna najviše zbog toga što je proletos prodat plac kod Spensa za 3,7 milijardi dinara i formalno sada ta suma mora da se upiše u budžet. Gradsko veće ima vremena da do početka sednice to ubaci kao vanrednu tačku dnevnog reda, što neće prvi slučaj da se tako dopunjava dnevni red.

Pored izveštaja o poslovanju skoro svih javnih preduzeća, na dnevnom redu će biti i predlozi da se izmene pojedini planovi rada javnih preduzeća, usvoje regulacioni planovi i da Novi Sad pristupi Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka.

Takođe, Skupština bi trebalo da potvrdi i imenovanje Dejana Mandića za direktora Zavoda za izgradnju grada nakon sprovedenog konkursa. Mandić je na mestu v.d. direktora ZIG-a bio oko godinu dana, nakon što je tu došao sa mesta člana Gradskog veća zaduženog za finansije, jer je prethodni direktor dao ostavku.

Autor i foto: 021.rs