Početna Politika SNS Novi Sad: DS samo još formalno postoji

SNS Novi Sad: DS samo još formalno postoji

0

sns-srpska-napredna-stranka-naprednjaci_660x330

Saopštenje Gradskog odbora DS u Novom Sadu u kojem se tvrdi da će usvajanjem izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava budžet Novog Sada biti manji za oko 300 miliona dinara, još jedan je u nizu pokušaja ove stranke da lažima skrene pažnju javnosti na svoje samo još formalno postojanje, saopštio je danas novosadski Gradski odbor SNS.

– Istina o suštini izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava je upravo suprotna tvrdnjama demokrata. Predloženim izmenama vrši se preraspodela sredstava od poreza na zarade, s tim da je predviđeno da najveći deo (77 odsto) pripadne gradovima – ističe se u saopštenju novosadskih naprednjaka.

Novac od poreza na zarade će, kako se navodi, koristiti Srbija, odnosno opštine i gradovi koji su, kao deo države, učesnici u reformama za bolju i bogatiju Srbiju.

U saopštenju se dodaje da će Novi Sad i posle donošenja izmena pomenutog Zakona zadržati finansijsku stabilnost i nastaviti sa planiranim investicionim aktivnostima.

– Demokrate, kao upropastitelji svega čega su se latili, a posebno Novog Sada i Vojvodine, podsećamo da Novosađani nisu zaboravili malverzacije u vezi sa javnim nabavkama prilikom izgradnje Bulevara Evrope i rekonstrukcije keja. Takođe, nepotrebno izdavanje municipalnih obveznica na period od 12 godina, zbog finansiranja tobož njih investicija, jedan je od bisera ‘stručnjaka’ koji su vodili Novi Sad u periodu od 2008. do 2012. godine, a čije će posledice naši sugrađani još godinama osećati – dodaje se u saopštenju.

Izvor: Blic
Foto: Logo