Početna Politika SNS odgovara Dverima o zgradi Hitne pomoći

SNS odgovara Dverima o zgradi Hitne pomoći

0

Gradski odbor SNS Novi Sad saopštio je danas da je tvrdnja GO Dveri, da će jedna od najvećih kapitalnih investicija u tom gradu u ovoj godini, zgrada Hitne pomoći služiti interesima vladajuće većine, a ne građana, u najmanju ruku je nebulozna, saopšteno je iz novosadskog SNS-a.
Reč je, kako se navodi, o potpuno neargumentovanim kritikama Dveri, koji pokušava da se priključi grupi stranaka i pokreta koji podržavaju jednog od dva predsednička kandidata – Sašu Jankovića ili Vuka Jeremića.

“Narodskim rečnikom rečeno – Dveri pokušavaju da se u poslednjem trenutku ‘dobro udaju’ pred predsedničke izbore, jer su im se prethodni koalicioni partneri, bez kojih nisu mogli da pređu cenzus u Skupštini Srbije, raspali”, navode iz SNS Novi Sad.

Srpskoj naprednoj stranci i našim koalicionim partnerima u interesu je da svi građani bez obzira na političko opredeljenje imaju najbolje uslove za lečenje.

“Zbog toga smo se i opredelili da jedna od prvih zajedničkih investicija Pokrajine i Grada bude izgradnja moderne zgrade Hitne pomoći koja će zadovoljiti najviše standarde iz oblasti zdravstvene zaštite građana”, stoji u saopštenju.

Kritika Dveri kada je u pitanju lokacija nove zgrade u Vršačkoj ulici na Telepu, koja se navodno nalazi daleko od Kliničkog centra Vojvodine i Urgentnog centra, predstavlja osnovni pokazatelj nepoznavanja našeg grada.

“Za informaciju Gradskom odboru Dveri, zgrada Hitne pomoći nalaziće se na svega nekoliko stotina metara od Kliničkog i Urgentnog centra, što možete da se uverite jednim pogledom na mapu grada u kojem živite”, poručuju iz novosadskog SNS.

Što se tiče površine zgrade, kaže se u saopštenju, a posebno garaže na čiju površinu od 2400 m2 Gradski odbor Dveri ima primedbu, Srpska napredna stranka je frapirana činjenicom da oni koji su pisali saopštenje u ime pomenutog pokreta ne poznaju činjenicu da je Hitnoj pomoći potreban veliki broj vozila većih gabarita za osnovne potreba rada i da je za njih potrebno obezbediti veliki garažni prostor.

Srpska napredna stranka najzad poziva članove Dveri, da ako već nemaju lekare u svom članstvu koji bi im objasnili čemu služi dispečerski centar, arhiva, vežbaonice i slično u sastavu zgrade Hitne pomoći, da se sledeći put pre pisanja saopštenja iz neke oblasti, raspitaju kod ljudi kojima je to struka.

Na taj način pokazaće, poručuju, ozbiljnost, ne samo pred građanima, nego i prema onima kojima žele da se dodvore kako bi ušli u jednu od dve gubitničke koalicije predsedničkih kandidata Saše Jankovića ili Vuka Jeremića.

Autor: Tanjug