Početna Politika SNS: Pajtić pljačka narod tako što namešta tendere za ponuđače

SNS: Pajtić pljačka narod tako što namešta tendere za ponuđače

0

sns_logo

Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da Demokratska stranka, na čelu sa Bojanom Pajtićem, svakog dana mora da “objašnjava kako sa nepunih šest odsto podrške u narodu i dalje odlučuje o njihovim sudbinama”, ali da to ovu partiju ne opravdava da pljačka građane.
Kao primer navedene pljačke naroda, GO SNS navodi tender za nabavku aparata za zračenje za Institut u Sremskoj Kamenici, tj. za objekat Kamenicu 2.
“Bojan Pajtić na najbrutalniji način pokušava da kapitalizuje svojih poslednjih godinu dana na vlasti u Vojvodini tako što namešta tender kako bi bio po volji samo jednog ponuđača, jer se u tenderskoj dokumentaciji navode parametri za opremu zastarele tehnologije koja se više ni ne proizvodi, te na taj način hoće da nastavi sa malverzacijama kakvim je bio sklon poslednjih 15 godina”, navodi se u saopštenju GO SNS.
Iz ove stranke poručuju da “iako su Pajtić i njegove kolege sklone delovanju u senci, da nad poštovanjem zakona ne sme biti nikakva senka, i da dolaskom Srpske napredne stranke na čelu vlade Srbije da tako nešto neće više biti tolerisano”.
“Bojan Pajtić će ili naučiti da vrši svoju funkciju na čelu pokrajinske vlade kako zakon nalaže i u interesu građana, ili će dovesti sebe i svoju stranku do te situacije da će na predstojećim pokrajinskim i lokalnim izborima rezultat od šest odsto biti veliki uspeh”, kažu iz ovog odbora.
Podsetimo da je u petak održana sednica Skupštine APV posvećena nabavci aparata za zračenje, na kojoj je skupštinska većina odbacila sve navode o malverzacijama prilikom dugogodišnje nabavke opreme, a koju sprovodi Uprava za kapitalna ulaganja APV.

Autor: 021.rs