Početna Politika SNS: Pajtić zaposlio Dulića preko veze i bez konkursa

SNS: Pajtić zaposlio Dulića preko veze i bez konkursa

0

Oliver Dulic

Srpska napredna stranka (SNS) iz Novog Sada ocenila je da je skandalozno to što je funkcioner Demokratske stranke (DS) Oliver Dulić zaposlen “preko veze i bez konkursa u Kliničkom centru Vojvodine kao ortoped, iako nikada nije radio u toj struci”.
Kako se navodi u saopštenju SNS iz Novog Sada, njegovo zaposlenje naredio je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić, za koga su napisali da je “licemer i lažni borac protiv stranačkog zapošljavanja”.

Razmere ovog neviđenog skandala još su veće ako se zna da je Dulić napustio mesto zamenika direktora Banje Termal u Vrdniku nakon što je Državna revizorska institucija zabranila da plate direktora i njegovog zamenika budu pet, odnosno četiri puta veće od prosečnih primanja u Termalu – navodi SNS.

SNS dodaje da je “Pajtić direktoru Kliničkog centra naredio da Dulića primi bez konkursa u struku o kojoj nema pojma”, kao i da je izmislio lažni “medicinsko-istraživački projekat” na osnovu koga su Kliničkom centru prebačene pare da bi se Duliću isplaćivala plata.

SNS je pozvao nadležne državne organe da što pre ispitaju ovaj slučaj.

Izvor: Tanjug
Foto: Oliver Dulić / Twitter