Početna Aktuelno SNS ponovo predlaže Vučevića za gradonačelnika Novog Sada

SNS ponovo predlaže Vučevića za gradonačelnika Novog Sada

0

Srpska napredna stranka (SNS) će, u ime liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“, koja je pobedila na lokalnim izborima, na sutrašnjoj sednici Skupštine Novog Sada za gradonačelnika predložiti Miloša Vučevića, saopštio je gradski odbor te partije.

“Osam godina uspešnog vođenja drugog grada po veličini u Srbiji i preporod Novog Sada u svakom pogledu bili su najbolja preporuka da se Milošu Vučeviću poveri treći uzastopni mandat za gradonačelnika”, stoji u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Navodi se da će vladajuću koaliciju u Novom Sadu od danas činiti Srpska napredna stranka sa svojim partnerima – Socijalističkom partijom Srbije, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Srpskim patriotskim savezom.

Ko će biti u Gradskom veću i dalje nije poznato, jer u SNS kažu da će za članove Veća biti predloženi “uglavnom novi, mladi kandidati”, ali ne navode imena.

Za sada se zna samo da su dva odbornika podnela ostavke na mesto odbornika u Skupštini grada, što bi moglo da znači da će oni biti među članovima Gradskog veća. To su Vladimir Jelić iz POKS-a koji je do sada bio član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i Branislav Bogaroški iz Lige socijaldemokrata Vojvodine. Bogaroški je ostavku podneo u četvrtak, 17. septembra, samo četiri dana pred sednicu.

Kako mediji prenose, SNS je svim partnerima ponudio daleko manji deo “kolača” nego 2016. godine jer sada imaju dovoljno odbornika da sami čine vlast, zbog čega će neki resori i javna preduzeća, odnosno gradske ustanove koje su držale druge stranke sada preći pod kontrolu SNS.

SNS sa koalicionim partnerima ima ubedljivu većinu u Skupštini grada (ukupno 70 odbornika od 78).

Podsetimo da je Skupština grada Novog Sada formirana pre mesec dana, 21. avgusta i da je za predsednicu imenovana Jelena Marinković Radomirović iz SNS. Na ostale funkcije su imenovani ljudi koji su tu bili i prethodne četiri godine – zamenica predsednice je Branka Bežanov iz POKS-a, sekretar Skupštine je Marko Radin iz SNS-a, a njegov zamenik Danilo Durutović iz POKS-a.

Sednica Skupštine grada na kojoj treba da se izaberu gradonačelnik i Gradsko veće zakazana je za danas, 21. septembar.

Izvor: 021, N1
Foto: Facebook/Miloš VUčević