Početna Politika SPS – Crveno, prepoznatljivo, bez kompromisa

SPS – Crveno, prepoznatljivo, bez kompromisa

0

1

U narednom periodu Socijalistička partija Srbije neće praviti mnogo kompromisa i svaka naša aktivnost biće obojena crveno, bićemo prepoznatljivi u zalaganjima za socijalnu pravdu, za ekonomski razvoj, za kvalitetnije zdravstvene usluge i kvalitetnije obrazovanje – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik PO SPS u Vojvodini Dušan Bajatović.

On je ponovio da samo privredni rast obezbeđuje i kvalitetnije zdravstvo i obrazovanje i cilj socijalista da svi pametni mogu da se školuju, a svi bolesni da se leče. Srbiji je potrebna reindustrijalizacija i orijentacija preduzeća na izvoz.

Sve mere koje u cilju ekonomskog razvoja i rasta privrede, što povećava društveni bruto proizvod, možemo da uradimo sami u Srbiji i za dve godine da društveni bruto proizvod povećamo sa 35 na 55 milijardi evra. Taj rast jeste uslov da zažive levičarske ideje. Segment fiskalizacije se završava, ali sada je potreban rast i država mora biti finansijer – istakao je Bajatović.

Novinarima su se obratili i visoki funkconeri Pokreta socijalista iz novosadskog odbora koji su prešli u Socijalističku partiju Srbije – Dragomir Mihailović, sekretar Izvršnog i Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista, Saša Šobot, potpredsednik Gradskog odbora u Novom Sadu, Predrag Stupar, potpredsednik Gradskog odbora i Branislav Božić, bivši sekretar Gradskog odbora Pokreta socijalista u Novom Sadu. Oni su kao razlog naveli neslaganje sa politikom Pokreta socijalista poslednjih meseci i izrazili zadovoljstvo što će njihove socijalističke ideje bolje plasirati u Socijalističkoj partiji Srbije.

U razgovoru sa novinarima učestvovali su i predsednik Patriotskog pokreta Srbije general Bratislav Dikić i potpredsednik PPS i predsednik Udruženja ratnih veterana Zoran Vranešević. I Vranešević i Bajatović su ponovili da će SPS kao partner pružiti platformu da se reše najozbiljniji problemi ovih građana, da ostvare prava u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite.

Oni nisu građani drugog reda i zato ćemo zajedno raditi na ostvarivanju njihovih osnovnih prava. Oni, kao ni članovi Udruženja Krajišnika koji su sa nama, nisu članovi SPS, ali su upravo socijaliste prepoznali kao ozbiljne partnere u poboljšanju svog položaja i sa nama potpisali sporazum. I jednih i drugih u Srbiji je blizu milion i sa nama će ući u lokalne skupštine, u pokrajinsku i republičku skupštinu i biti u situaciji da javno iznesu svoje autentične interese i brane svoje ideje. U tome imaju našu podršku – rekao je na konferenciji za novinare predsednik PO SPS u Vojvodini Dušan Bajatović.

Autor: Promo
Foto: Promo