Početna Politika Treća Srbija optužila Pajtića za organizovanje i sprovođenje sindikalnih protesta

Treća Srbija optužila Pajtića za organizovanje i sprovođenje sindikalnih protesta

0

treca-srbija_520x320

Skup ispred Gradske kuće koji su sindikati organizovali u petak zbog otpuštanja 19 radnika Informatike organizovao je Pajtićev kabinet, tvrde u Trećoj Srbiji.
Oni tvrde da Pajtić direktno učestvuje u organizovanju i sprovođenju navodno sindikalnih protesta u Novom Sadu.
“Ovo je više nego jasno kada se ima u vidu da su svi zaposleni u zgradi Izvršnog veća dobili jasna upustva da moraju da prisustvuju protesnom skupu na Trgu slobode. U ime Bojana Pajtića zaposlene je na protest pozvao Novak Vrbaški, kao predsednik sindikata zaposlenih u Izvršnom veću. Podsećanja radi, u Izvršnom veću rade mahom zaposleni za vreme petnaest godina vladavine Demokratske stranke, te nije teško zaključiti da je i sindikat potpuno u rukama te stranke”, piše u saopštenju.

Treća Srbija je ujedno pozvala sve članove sindikata “da ne nasedaju na političke provokacije i da ne dozvole da budu izmanipulisani od onih koji su doveli do otpuštanja više od milion ljudi u Srbiji i koji su naše društvo i državu i doveli u položaj u kojem se danas nalazi”.
Podsetimo, radnici Informatike, kojima su pre 10 dana uručena rešenja o otkazu, okupili su se u petak najpre ispred Skupštine grada, a potom i na Trgu slobode gde su im se pridružili radnici drugih javnih preduzeća. Procena je da je na protestu bilo oko 300 ljudi, a radnici su poručili da iza njih ne stoji nijedna politička partija i da su otkaze dobili jer su mislili svojom glavom. Takođe su naveli da nisu pristali na ucene i da nisu hteli da se učlane u Treću Srbiju.

Autor: 021.rs
Foto: treća srbija