Početna Gradske teme Novi Sad dobija parking mesta rezervisana samo za trudnice i majke

Novi Sad dobija parking mesta rezervisana samo za trudnice i majke

0

parking_trudnice_600

Skupština grada je donela odluku da Novi Sad dobije parking mesta koja će biti razervisana samo za trudnice i majke. Odluka je doneta na poslednjoj sednici po predlogu DSS, a podršku donošenju odluke su dale sve političke stranke u gradskom parlamentu.
Odlukom je predviđeno da se u Novom Sadu, prevenstveno blizu objekata koje koriste trudnice i majke sa malom decom, kao što su zdravstvene i druge ustanove na javnim parkiralištima označe posebna parking mesta za trudnice i majke. Prema odluci je predviđeno da pravo da se parkiraju na ovim mestima imaju trudnice u trećem trimestru i majke sa decom do navršene druge godine koje imaju prebivalište u Gradu neprekidno dve godine pre podnošenja zahteva.
JP “Parking servis” će izdavati nalepnice za označavanje jednog vozila na ime trudnice ili majke, odnosno člana zajedničkog domaćinstva. Gradska uprava zadužena za socijalnu i dečiju zaštitu će doneti akt kojim će na osnovu medicinske i druge dokumentacije Parking servis izdavati nalepnice, a utvrdiće i koji je minimaln broj parking mesta.
Za sada nije poznato kada će ova odluka početi da se primenjuje i to samo zavisi od brzine rada gradske administracije.

Autor i foto: 021.rs