Početna Politika Vasin pozvao Vučića da se sastane s Pajtićem

Vasin pozvao Vučića da se sastane s Pajtićem

0

miroslav-vasin-pokrajinski-sekretar-vojvodina-gov-r

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin pozvao je premijera Srbije Aleksandra Vučića da se sastane i sa predsednikom Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem.
Vasin je u pisanoj izjavi naveo da je premijer Vučić u poslednjih nekoliko nedelja imao više susreta sa vojvođanskim funkcionerima i političarima, ocenivši da je to dobra vest. On je, međutim, ukazao da upoznavanje vojvođanskih funkcionera sa merama i planovima Vlade Republike Srbije može biti dobra praksa, ali pod uslovom da nije selektivno.

Ako predsednik Pokrajinske vlade nije uključen u takve konsultacije onda se postavlja pitanje da li pozivi Aleksandra Vučića na razgovore sadrže samo dobru nameru ili se iza toga krije nešto drugo. U svakom slučaju odbijanje dijaloga sa Pokrajinskom vladom i ignorisanje komunikacije sa njenim predsednikom predstavlja još jedan pokušaj omalovažavanja Pokrajinske vlade od strane Aleksandra Vučića, a selektivni razgovori imaju za cilj da pokažu da je on taj koji bira sagovornike i da ga uopšte ne interesuje institucionalna saradnja, kao osnovni način funkcionisanja pravno uređene države“, smatra Vasin.

On je premijeru preporučio da pozove na razgovor i Bojana Pajtića “kako bi se upoznao sa načinom funkcionisanja Pokrajinske vlade i aktivnostima koje su dovele do toga da je Vojvodina po svim ekonomskim pokazateljima najbolji region u Republici Srbiji”.

S obzirom da je po kriterijumima ‘Fajnešel tajmsa’ Vojvodina najbolji region u Evropi prema potencijalima za privlačenje investicija, a da je pozicija Vlade Republike Srbije potpuno drugačija prema kriterijumima Svetskog ekonomskog foruma, mišljenja sam da bi ovakav sastanak bio veoma koristan za premijera Vučića“, ocenio je Vasin.

Podsetimo, predsednik Vlade Srbije sastao se ovih dana sa predsednikom Skupštine APV i liderom SVM Ištvanom Pastorom, a prethodno je imao odvojeni sastanak i sa liderom LSV Nenadom Čankom.

Autor: RTV
Foto: vojvodina.gov.rs