Početna Politika Vasin: Turbofolkerima smeta Balaševićeva Vojvodina

Vasin: Turbofolkerima smeta Balaševićeva Vojvodina

0

Vasin_Miroslav_DS (1)Dva stabla posečena u Ulici Ise Bajića predstavljaju napad na Đorđa Balaševića onih koji mu nikada nisu oprostili otvoreno suprostavljanje politici devedesetih i koji danas imaju problem suočavanja sa sopstvenom savešću, izjavio je predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin.
On kaže da seča drveća koja su s ljubavlju zasađena zato ne predstavlja samo malograđanski napad na Balaševića, nego turbo folk suprostavljanje njegovoj slici Vojvodine.

– Đorđe Balašević je jedan od kultnih umetnika Novog Sada, Vojvodine i Srbije, čovek koji je oduvek predstavljao onu lepu sliku naše sredine. Napadaju ga oni koj imaju problem suočavanja sa sopstvenom savešću, jer su se međuvremenu “promenili”, pa se danas kunu u one vrednosti kojih su se do pre nekoliko godina gadili. Vojvodina puna tolerancije, lepote različitosti i preplitanja kultura je Balaševićeva Vojvodina. Isključiva, netolerantna i svađalačka je njihova Vojvodina. To su pokazali mnogo puta do sada, to dokazuju i danas. Seku drveće umetniku koji je stao u odbranu onih kojima su sekli grane i otimali pradedovska imanja, vređaju čoveka koji će u istoriji ovih prostora biti poređen sa Jovom Jovanovićem, Brankom Radičevićem ili Lazom Kostićem, leče svoje komplekse uživajući što misle mogu da mu naude, ne shvatajući da njegove pesme predstavljaju bedem o koji se razbijaju svi njihovi primitivni napadi – kaže Vasin.
On je poručio onima koji napadaju Balaševića da se sete Vase Ladačkog koji je isto mislio da ima sve, a u stvari nije imao ništa. “Mnogo je lepše da te pamte po pesmama nego po testerama”, zaključuje Vasin.
Podsetimo, Balaševićeva ćerka Jelena Balašević objavila je u nedelju fotografije posečenih stabala koje je njen otac zasadio u čast supruge Olivere u Ulici Ise Bajića. Naknadno je saopšteno da su stabla posečena na osnovu naloga komunalne inspekcije koja tvrdi da su “zasađena bez dozvole na, za to, nepredviđenom mestu i da ugrožavaju javnu imovinu”.

Autor:021