Početna Politika VP: Vojvodina treba da bude republika

VP: Vojvodina treba da bude republika

0

vojvodjanska-partija-vojvodina-republika_660x330

Aktivisti Vojvođanske partije organizovali su danas na Petrovaradinskoj tvrđavi performans pod nazivom “Vojvodina – republika”.

Kako se navodi u saopštenju te partije, cilj performansa bio je da se ukaže na neodrživ ustavno – pravni položaj Vojvodine po kojem je vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja, pljačkanja i poništavanja svih vojvođanskih vrednosti.

“Punih 27. godina državna administracija Republike Srbije eksploatiše Vojvodinu i sve njene građane. U ovom trenutku, samo po osnovu sopstvene ustavne obaveze, centralna administracija države Srbije duguje Vojvodini više od milijardu i po evra novčanih sredstava”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, dodaje se, najavljuje se nova prodaja vojvođanskih nepokretnosti i vojvođanske zemlje, a sve u cilju punjenja budžeta Srbije od čega građani Vojvodine nemaju nikakve koristi.

“Vojvodina treba da bude Republika sa svim atributima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, sa pravom raspolaganja soptvenom imovinom, prihodima, prirodnim i radom stvorenim resursima, sa sopstvenim institucijama i svojim Ustavom koji će biti proizvod Ustava federalizovane države Srbije”, navode u Vojvođanskoj partiji.

Izvor: RTV