Početna Politika VUČEVIĆ: Budžet grada je danas duplo veći i bez kredita u njemu

VUČEVIĆ: Budžet grada je danas duplo veći i bez kredita u njemu

0

Gradonačelnik Novog Sada se pohvalio da od kada vodi grad, na računu nikad nije bilo manje od 50 miliona dinara i da je svestan odgovornosti i velike istorijske prilike što je u trećem mandatu zaredom na čelu vojvođanske prestonice, a ujedno je ponosan na tu činjenicu.

Miloš Vučević smatra da je to novi momenat u političkom razvoju grada i da se Novi Sad na lokalnom nivou opredelio za politiku stabilnosti, prenose “Novosti”. Prema njegovim rečima, grad ima kontinuitet koji daje rezultate i postiže ciljeve koji su od opšteg interesa za razvoj i napredak jedne zajednice.

− Ovo je velika prilika za mene da ostavim jedan ozbiljan trag na razvoj grada i nešto što će biti uvek upisano u istoriju grada. To mi neće moći oduzeti. To je nešto što je sada deo mene, moje porodice, moje dece i sutra njihove dece. Nasledio sam 2012. godine 15 milijardi u budžetu grada, a danas je ta cifra dupla i bez kredita u njemu. To ne može niko da ospori, čak ni oni koji kritikuju. Ujedno, nikad nisu bili bolji odnosi između Srba i Mađara, a to se direktno održava na kvalitet života u Vojvodini – rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, za njega je prelomni momenat bio je 5. oktobar 2000. godine, kada se više aktivirao u Srpskoj radikalnoj stranci, a od osnivanja Srpske napredne stranke 2008. godine je u njoj. Kako kaže, “karakter mu nije dozvoljavao da sedi kod kuće i da se pravi da ga ne interesuje koliko će dece biti upisano u vrtić, kolika će biti cena autobuskih karata”…

− SNS je doneo političku stabilnost i to je bio preduslov svih daljih razvoja Srbije. Mi smo u tom političkom trenutku, voljom građana, završili period kohabitacije, nestabilnosti. Do tada je bio jedan vrlo turbulentan period, a paralelno s tim je išla destrukcija privrede, ekonomije, sistema vrednosti…Nama je potrebna vera u našu državu. To ne znači slepu zaljubljenost u nekog političara ili stranku. Jaka država zahteva i odgovorne i ozbiljne političare. I pandemija je pokazala da države koje se vode pod demokratijom su doživele potpuni kolaps. Ta nedisciplina je velika, pokazuje se da gde nije jaka država, da ljudi ne moraju da slede pravila, prošle su jako teško – istakao je novosadski gradonačelnik.

Ostatak intervjua možete pročitati na linku OVDE.

Izvor: Novosti
Foto: CMC