Početna Politika Vučević i Parović: Većina u Skupštini grada stabilna

Vučević i Parović: Većina u Skupštini grada stabilna

0

377261_142005625904110_708820873_n

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Treće Srbije Miroslav Parović izjavili su danas da je većina u Skupštini Novog Sada stabilna i da je čine oni odbornici koji su sve vreme prisustvovali poslednjoj sednici gradske skupštine.

Srpska napredna stranka se ne meša u unutrašnje odnose bilo kog koalicionog partnera, a za nas je koalicioni partner Treća Srbija koju predstavlja predsednik Miroslav Parović i odbornici koji su učestvovali u radu Skupštine Grada“, rekao je Vučević.

Vučević je rekao da se pre i tokom sednice Skupštine Grada Novog Sada održane u petak, niko nije obratio sa bilo kakvim zahtevom i da bi, da se to desilo, odmah sazvao konferenciju za novinare i o tome obavestio javnost.

Postoje različiti načini da se koalicionim partnerima pošalje određena poruka, a činjenica da neko nije hteo da prisustvuje sednici Skupštine Grada ili njenom većem delu, očigledno pokazuje da se više ne oseća delom vladajuće koalicije“, rekao je Vučević i dodao da su se “neki vratili na sednicu kada su videli da većina postoji”.

Miroslav-Parovic

Parović je rekao da je zatečen ponašanjem sada već bivših članova Treće Srbije.

Zatečen sam ponašanjem Aleksandra Đurđeva i ostalih koji su samoinicijativno odlučili da napuste sednicu Skupštine Grada i da na taj način zajedno sa još nekim odbornicima iz redova većine pokuša da obori gradsku vlast“, rekao je Parović.

Parović je podsetio da je dogovor o koliciji u Novom Sadu postignut 2012. godine i da se Treća Srbija već tri i po godine nalazi u partnerskim odnosima sa ostalim članovima vladajuće koalicije. “Smatram neprimerenim da tri meseca pred izbore, poput nekih ranijih političara kao što je Mlađan Dinkić, sada pokušavamo da glumimo nekakvu opoziciju i da time sakrivamo ono što smo radili”, kazao je Parović.

Na poslednjoj sednici Skupštine Grada Novog Sada na kojoj je, između ostalog, usvajan i predlog rebalansa gradskog budžeta, troje odbornika Treće Srbije je napustilo sednicu tako da je jedna tačka dnevnog reda usvojena sa minimalnom većinom. Nakon toga odlukom Parovića iz stranke je isključeno to troje odbornika.

Autor: Tanjug