Početna Politika Vučević obavestio Sevića o inicijativi za njegovu smenu

Vučević obavestio Sevića o inicijativi za njegovu smenu

0

vucevic-jpg_660x330

Sednica Skupštine grada Novog Sada na kojoj će se raspravljati o smeni predsednika novosadskog parlamenta Siniše Sevića (SPS) biće održana u petak, u 13 marta, rekao je danas Tanjugu zamenik predsednika gradskog parlamenta Miroslav Ilić.
Ilić je sednicu sazvao danas nakon konsultacija sa predsednicima odborničkih grupa u Skupštini grada.

“Kompletno je ispoštovana procedura koju predviđa Poslovnik o radu skupštine. Inicijativu, koja je skupštini predata u sredu, potpisalo je 46 odbornika što je više od potrebne trećine odbornika što je neophodan uslov da se sednica zakaže”, rekao je on.

Ilić je kazao da u ovom trenutku ne zna da li će sednici prisustvovati i Siniša Sević, koji se nalazi na službenom putu u SAD.
U predlogu za sazivanjem nove sednice stoje dve tačke dnevnog reda – smena Siniše Sevića i imenovanje članice odborničke grupe “Za Novi Sad”, inače odbornika JS Jelene Crnogorac na tu funkciju.

Inicijativa za Sevićevu smenu nije iznenađenje

Inicijativa za Sevićevu smenu nije iznenađenje, s obzirom na to da je došlo do “cepanja” odborničke grupe SPS.

Nakon odluke rukovodstva SPS da raspusti nekoliko gradskih i opštinskih odbora krajem prošle godine, među kojima je bio i novosadski odbor, došlo je do podela u unutar odborničke grupe SPS, pa su Sević, Đorđe Petrović i Klaudija Ilić formirali posebnu odborničku grupu.

Jelena Crnogorac (JS) i Tihomir Nikolić (PUPS) pridružili su se nekadašnjim odbornicima DS S Petru Ćiroviću i Branki Pejić i takođe bivšim odbornicima DS Slađani Knežević, Danijelu Borbašu i Ani Vozar i formirali zajedničku odborničku grupu “Za Novi Sad”.

Zanimljivo je da i odbornička grupa “Za Novi Sad”, kao i odbornička grupa koju su formirali Sević, Petrović i Ilićeva u svom punom imenu imaju naziv – Socijalistička partija Srbija Ivica Dačić i da i jedna i druga podržavaju aktuelnu vladajuću većinu u Novom Sadu.

Vučević obavestio Sevića o smeni

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da je obavestio predsednika Skupštine grada o inicijativi za njegovu smenu, koja je pokrenuta u gradskom parlamentu.
Vučević, koji je predsednik Gradskog odbora SNS, istakao je da naprednjaci poštuju koalicioni dogovor, a da je pitanje za SPS zbog čega se smenjuje Sević.

“Imamo koalicioni dogovor između političkih stranaka i nije na nama da određujemo organe u bilo kojoj drugoj stranci”, rekao je on.

Vučević je naglasio da “kada se neko legitimiše kao ovlašćeni predstavnik neke stranke, onda se sa njim i razgovara”.

On je kazao i da veruje da inicijativa za smenu Sevića neće uticati na vladajuću koaliciju u gradu.

Autor: RTV