Početna Politika Vučević: SNS će biti dominantna u izvršnoj vlasti, ali u Gradskoj kući...

Vučević: SNS će biti dominantna u izvršnoj vlasti, ali u Gradskoj kući možete da očekujete veće učešće žena, mladih ljudi, kao i nestranačkih lica na direktorskim pozicijama u javnom sektoru!

0

milos-vucevic_660x330

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas je da je razgovarao sa svim strankama na lokalu, ali ne o pozicijama u javnim preduzećima. On je naveo da na Ligu socijaldemokrata Vojvodine može da računa kao na partnera u izvršnoj vlasti, o čemu će biti reč na narednoj sednici Skupštine grada, 1. jula.

Vučević je jutros obavio razgovore sa predstavnicima Jedinstvene Srbije, a kako kaže, nije nerealno da se oformi šira koalicija ako LSV, SPS i JS odluče da podrže sve što SNS planira za Novi Sad.

“Još uvek nismo razgovarali o direktorskim foteljama i personalnim rešenjima. Mogli smo da uzmemo gotovu svu vlast, ali smo se opredelili da tražimo podršku od drugih subjekata, kako bismo podelili odgovornost i zalaganje za opšte interese građana. SNS će biti dominantna u izvršnoj vlasti, ali u Gradskoj kući možete da očekujete veće učešće žena, mladih ljudi, kao i nestranačkih lica na direktorskim pozicijama u javnom sektoru”, naveo je Vučević.

Ne odustajem od jednostavnije gradske uprave

Kako kaže, i dalje se traže rešenja za komunalni sektor, koji je veoma problematičan.

“Nadam se da ćemo tražiti privatne partnere za Stan. Takođe, Spens je energetski neodrživ, upitan je status putarskih preduzeća, a Lisje i Zelenilo bi možda trebalo spojiti u jedno preduzeće, kako je ranije već bilo organizovano. Neke reforme će biti bolne, poput one u Zavodu za izgradnju grada i Poslovnom prostoru. Ne odustajem ni od formiranja jednostavnije gradske uprave, sa jedinstvenom ili eventualno dve gradske uprave, koje će imati sekretarijate u sastavu. Neću biti za privatizaciju Vodovoda ili Toplane, jer nikad ne bih odustao od srca Novog Sada”, izjavio je Vučević.

Autor: Gorica Nikolin – gorica@021.rs
Foto: Grad Novi Sad