Početna Politika Vučić: U Novom Sadu razvojni centar moćne nemačke kompanije

Vučić: U Novom Sadu razvojni centar moćne nemačke kompanije

0

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Novom Sadu biti otvoren centar za istraživanje i razvoj jedne od najmoćnijih i najvažnijih nemačkih kompanija, u kojem će posao dobiti 500 inženjera iz Srbije.

Vučić je, u Bačkom Jarku, rekao da je juče doneta ta odluka i da je odmah morao da je podeli sa premijerom vojvođanske vlade Igorom Mirovićem, predsednikom vojvođanske skupštine Ištvanom Pastorom i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

– Tu će odmah biti zaposleno 500 vrsnih inženjera iz Srbije, koji neće imati male, već veoma visoke plate – rekao je Vučić.

Ističući da će Srbija ići napred zahvaljujući odnosima i saradnji sa Nemačkom, premijer je dodao da je zahvalan što ta država danas drugačije gleda na Srbiju, kao i da je ponosan što i Srbija gleda na drugačiji način tu zemlju.

– Ponosan sam na činjenicu da mi Srbi gledamo danas drugačije na Nemačku, da je gledamo kao prijateljsku i partnersku zemlju, ali nikada ne zaboravljajući i poštujući ono što se dogodilo – rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: sns.org.rs