Početna Politika Zastarela kupovina glasova u Novom Sadu, postupak obustavljen

Zastarela kupovina glasova u Novom Sadu, postupak obustavljen

0

Postupak koji se vodio protiv Tomislava Bokana, lidera Narodnog pokreta “Dinara-Drina-Dunav” i još šest osoba, pod optužbama za kupovinu glasova na izborima 2012. godine u Novom Sadu, obustavljen je.

Kako je za “Novosti” rečeno u Osnovnom sudu u Novom Sadu, postupak je obustavljen zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Podsetimo, suđenje je više puta odlagano iz različitih razloga: nedolaska advokata, nedolaska pojedinih optuženih ili zbog toga što je predmet dodeljen novom sudiji.

Tomislava Bokana, u vreme izbora, pre šest godina, člana Romske demokratske partije, tužilaštvo je teretio za podstrekavanja na davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem. Za davanje i primanje mita su se teretili Slađana Rovčanin, Milovan Duvnjak, Antigona Vučenov, Svetlana Vučenov, Biljana Vučenov i Vladimir Vučenov.

Tužilaštvo je Slađanu Rovčanin i Milovana Duvnjaka teretilo da su dali novac nekim osobama da bi na izborima za odbornike Skupštine grada, održanim 6. maja 2012. godine, glasali u korist liste “Romska demokratska stranka – Tomislav Bokan”.

U optužnici piše da je u jednom kafeu Duvnjaku neidentifikovana osoba predala 30.000 dinara kako bi platio glasače. Navedeno je i da je Slađana Rovčanin po dolasku na glasačko mesto na Rumenačkom putu na dan održavanja izbora, nakon pribavljanja ličnih podataka od četvoro članova familije Vučenov, Antigone (31), Svetlane (53), Biljane (23) i Vladimira (35), s Duvnjakom njima dala novac, od 1.000 do 2.000 dinara, kao naknadu za glasanje.

Svima je bila zaprećena kazna do tri, odnosno pet godina zatvora.

Izvor: Novosti/Dnevnik/021
Foto: Ilustracija