Početna Sport Pet zlatnih medalja za Novosađanke u streljaštvu

Pet zlatnih medalja za Novosađanke u streljaštvu

0

Nova sezona takmičenja vazdušnim oružjem je otvorena prvim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je juče održano u Novom Sadu, saopštio je Streljački savez Srbije.

Takmičenje je okupilo veliki broj učesnika, na vatrenu liniju izašlo je više od 130 strelaca, a najuspešniji su bili članovi Novog Sada 1790, kojima je pripalo pet prvih mesta, svih pet u ženskoj konkurenciji.

Kako se navodi u saopštenju SSS, prvo zlato za domaći klub osvojila je Sanja Vukašinović, koja je opravdala ulogu favorita u takmičenju dama s puškom i povela svoj klub ka prvom mestu u ekipnoj konkurenciji. Sve tri zlatne medalje u takmičenju pištoljem za devojke osvojile su članice Novog Sada 1790. Brankica Zarić je bila najuspešnija u apsolutnoj konkurenciji. Kod juniorki je najbolja bila nova članica novosadske družine Katarina Maricki, a i ekipno zlato ostalo je u Novom Sadu.

Olimpijac Dimitrije Grgić iz kluba “Akademac” je, prema očekivanju bio ubedljivo najprecizniji u takmičenju pištoljem, u kome je ekipno trijumfovao “Policajac”, iako je najbolji strelac kluba Damir Mikec bio među onima koji su propustili prvo kolo.

U nadmetanju muškaraca vazdušnom puškom pobedio je Dejan Pešić (Pančevo 1813), ostavivši iza sebe ostavio reprezentativce Lazara Kovačevića (Jagodina 92) i Milutina Stefanovića. Ovim oružjem najuspešnija je bila ekipa kragujevačkog “Čika Mate”.

Marija Kolarević (“Jedinstvo” Stara Pazova) je bila najbolja s puškom među juniorkama, a u apsolutnoj konkurenciji se okitila srebrom. Veljko Ilić (Smederevo) je pobedio u konkurenciji juniora puškom, a najbolji omladinac pištoljem bio je Vukašin Lazić (Kolubara).

Drugo kolo Kupa SSS biće održano u Smederevu 10. novembra, navodi se u saopštenju.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay