Početna Politika Zelena stranka izlazi na izbore: Cilj je drvored u svakoj ulici u...

Zelena stranka izlazi na izbore: Cilj je drvored u svakoj ulici u Novom Sadu

0

Zelena stranka izaći će na lokalne izbore u Novom Sadu, a kako poručuju, cilj im je da postoji drvored u svakoj ulici u Novom Sadu.

U Zelenoj stranci nisu videli razlog da bojkotuju izbore, jer su, kako kažu, uslovi manje-više slični već 30 godina. Bojkotom se malo toga može postići, smatraju u Zelenoj stranci, a problemi u životnoj sredini su takvi da oni koji bi trebalo njome da se bave, ne čine to kako treba.

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi kaže za 021.rs da su u Novom Sadu uspeli da nametnu pokretanje izgradnje prvog parka posle 30 godina, kao i da se uvede pomoć personalnim asistentima na nivou 0,1 odsto budžeta, kao i da se pokrene pitanje regionalne deponije.

“Loše je što se pitanje regionalne deponije nije rešilo u ove četiri godine, a može se rešiti. Ono što će novosadski odbor potencirati u narednom periodu, ja se nadam sa više odbornika, jeste povećanje zelenih površina. Cilj je da svaka ulica ima drvored, a tu je i završetak izgradnje regionalne deponije i rešenje problema zagađenosti vazduha na nivou koliko to može lokalna smaouprava da utiče, a to se tiče se subvencija na prelazak na manje škodljive načine grejanja”, poručuje Čabradi, dodajući da ništa pametno nije učinjeno ukoliko se “osakati grad, a nakon toga posadi 10.000 stabala na Fruškoj gori”.

Kako navodi, Zeleni će samostalno izaći na izbore i nadaju se da će imati više odbornika u Skupštini grada, te da će na taj način moći da utiču na donosioce odluka.

Obrazlažući odluku izlaska na izbore, u Zelenoj stranci su poručuli da smatraju da su “životi ljudi ugroženi i da ništa nije važnije od toga kakav vazduh dišemo i kakvu vodu pijemo”. Ova partija baviće se pitanjima zagađenja vode i vazduha, otpada, GMO, poručujući potencijalnim biračima da “zaborave na plastiku”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay