Početna Sport Kuglaši Vojvodine deklasirali Metalac

Kuglaši Vojvodine deklasirali Metalac

Kuglaši Vojvodine deklasirali su drugoplasirani Metalac, rezultatom 7:1 (3373:3128), u derbiju 15. kola Superlige.

Dvonedeljna pauza u prvenstvu, poslužila je igračima Vojvodine da se dodatno odmore i pripreme za sam finiš Superlige i završnice Kupa Srbije.

Očekivala je publika na Spensu kvalitetnu prvenstvenu utakmicu, ali je ekipa drugoplasiranog Metalca bila neprepoznatljiva, bez volje da pruži ekipi Vojvodine značajniji otpor i ugrozi krajnji ishod meča. Kuglaši Vojvodine potpuno su dominirali od početka do kraja, pa su gosti uspeli da osvoje svega 5,5 set poena.

Pobedom na domaćem terenu, kuglaši Vojvodine revanširali su se Metalcu za poraz iz jesenjeg dela šampionata, kada im je pobeda izmakla u poslednjim hicima. Na Spensu je ovog puta najefikasniji bio Dragan Gajin sa 600 oborenih čunjeva.

Do završetka Superlige ostala su još tri kola, a Voša ima pet bodova prednosti u odnosu na ekipe koje dele drugo mesto. Dovoljna je samo jedna pobeda za potvrdu titule – treće u klupskoj istoriji, prvu nakon 13 godina.

“Treba napomenuti da smo nadomak uspeha došli nakon prošlogodišnjeg plasmana iz druge lige i već u prvoj sezoni opravdano pokazali da je ovaj tim trenutno najbolji kuglaški sastav u Srbiji. Kao i u dosadašnjem toku Superlige, u preostale utakmice ulazimo bez kalkulacija, sa ciljem da se nastavi sa dobrim partijama i novim prvenstvenim bodovima. Prvu ‘meč’ loptu, pokušaćemo da iskoristimo u subotu, 7. marta kada gostujemo ekipi Crvene zvezde na kuglani ‘Banjica’, gde bismo se nakon pozitivnog ishoda u Novi Sad vratili kao prvaci Super lige za sezonu 2019/2020”, poručuju u KK Vojvodina.

Utakmica između Vojvodine i Crvene zvezde igra se na kuglani “Banjica”, u subotu, 7. marta, u 11 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay