Početna Politika Zobenica: Pajtić je postao ozbiljan prevarant

Zobenica: Pajtić je postao ozbiljan prevarant

0

DAMIR ZOBENICA

Funkcioner Srpske napredne stranke Damir Zobenica izjavio je danas da je predsednik DS i predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić “od lopova i lažova postao ozbiljan prevarant”.

Istup lidera DS bio je pokušaj destabilizacije Srbije i urušavanja državnog sistema“, rekao je Zobenica na vanrednoj konferenciji za novinare, ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu, a povodom jucerašnjeg obraćanja Pajtića u kome je optužio rukovodstvo države da ga prisluškuje.

Dosadašnje prevare DS oslikane u aferi Bodrum, pa kasnije u ispisivanju grafita u kojima je Pajtić sam sebi pretio smrću, proširene su pokušajem da se destabilizuje država lažnim optužbama da premijer i državni vrh prisluškuju Pajtića“, rekao je Zobenica.

On je podsetio da je Američka ambasada odmah demantovala Pajtićeve navode vezane za ambasadora Majkla Kirbija, kao i da je kompanije CWP saopštila da nema nikakve veze sa onim što je Pajtić rekao, niti da je bila meta bilo kakvih ucena.

Imamo priliku da za manje od 24 sata vidimo koliki su prevaranti u DS, a pošto je Pajtić izjavio da je transkript njegovog razgovara sa Lidijom Udovički autentičan pitamo se da li to DS kaže da Američka ambasada laže“, istakao je Zobenica.

Juče smo od Pajtića čuli da je ono što je izneo dovoljno za ‘aferu Votergejt’, ali samo 24 sata kasnije imamo dokaze da Bojan Pajtić laže“, rekao je on.

Po njegovim rečima, DS je nakon demantija Ambasade SAD saopštila da je “to nešto što nije bilo ni za očekivati da će ambasada priznati”.

To je presedan, dodao je on, da u 21 veku “takozvani i samozvali lider opozicije kaže da ambasada jedne zemlje laže”.

On je naglasio da je i direktor “Elektromreže Srbije” Nikola Petrović demantovao da je na bilo koji način povezan sa onim što je naveo Pajtić i da je insistirao na poligrafskom ispitivanju.

Međutim, dodao je Zobenica, takvo ispitivanje odbio je vlasnik i urednik sajta Teleprompter Danilo Redžepović, koga je oslovio kao Pajtićevog prijatelja.

Zobenica je kazao da je vreme da Pajtić podnese ostavku i da prepusti drugima da vode Pokrajinsku vladu koji će to, kako je kazao, raditi u interesu građana.

Upitan da prokomentariše grafite koji su se juče pojavili u Novom Sadu “Vojvodina= Katalonija” Zobenica je rekao da je to još jedan pokušaj DS da preko svojih satelita unese nemir među građane Vojvodine.

Srećom, onih koji znaju da je Vojvodina deo Srbije je neuporedivo više, tako da ovi pokušaji unosenja nemira neće uroditi plodom“, rekao je on.

Autor i foto: Tanjug