Početna Projekti NOVOSADSKA ZELENA PATROLA “Novosadska zelena patrola” u vrtiću “Maslačak” 17. novembra

“Novosadska zelena patrola” u vrtiću “Maslačak” 17. novembra

Udruženje građana “HBO Color Media Events” u okviru realizacije projekta “Novosadska zelena patrola” sprovešće ekološku akciju u vrtiću “Maslačak”, u Novom Sadu 17. novembra, i time simbolično obeležiti Svetski dan ekoloških pokreta.

Projekat se sprovodi pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Novog Sada i za cilj ima da popularizuje, podstakne, usmeri, edukuje i ojača svest o značaju zaštite životne sredine i održivog razvoja na teritoriji grada Novog Sada.

Jedna od ciljnih grupa targetiranih u projektu su deca predškolskog uzrasta, te je uspostavljena saradnja sa vrtićem “Maslačak” – najstarijim novosadskim vrtićem koji se bavi ekologijom. Maslačak se u okviru svojih redovnih programskih aktivnosti u radu sa decom intezivno posvećuje ekologiji i zaštiti životne sredine. Uspešnim radom i zalaganjem u svoje ekološke akcije su uključili i roditelje dece koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu. Roditelji su osnovali udruženje “Zeleni Maslačak” i organizovali patrole koje svakodnevno proveravaju uslove u kojima deca borave.

U okviru “Novosadske zelene patrole” HBO Color Media Events će organizovati edukativne radionice za 91 dete u pomenutom vrtiću 17. novembra. Deci će biti podeljen edukativni material i uz prilagođen sadržaj održana predavanja od strane stručnjaka za ekologiju i zaštitu životne sredine.

Autor: Color Media Events

Foto: yayimages.com