Početna Sport 10 razloga zašto volim da idem u teretanu

10 razloga zašto volim da idem u teretanu

0

„Ajde pokreni se!“ „Zašto samo ležiš?“ „Ustani!“ Ovo su reči koja mi moja podsvest govori kada se „ulenjim“ i ne izlazim napolje. Neko bi pomislio: pa imaš izgovor- nemaš nogu. Ne, to nije nikakav izgovor, samo još jedan razlog više zašto moram da se pokrenem, treniram i negujem svoje telo. Telo treba da mi ojača, kako bi taj moj „nedostatak“ bio nadoknađen. Zato, ovo su 10 razloga zašto volim da idem u teretanu:

1. PROSTOR GDE SVI RADE VEŽBE
A sada iskreno, da li ste nekada zbog nedostatka pažnje prestali da radite vežbe? Kod kuće si i kreneš da radiš vežbe, kad ono drugarica šalje poruku, kuče laje, kipi supa, dolazi poštar… 1000 stvari koje te ometaju i skreću pažnju. Dok u teretani: dođeš, svi treniraju. Tebi je nekako glupo da ne vežbaš i ti. Zato, teretana!

2. ATMOSFERA I LJUDI
Kao komunikativna osoba, ne volim da sam sama u četiri zida. Volim da sam napolju, među ljudima. Sviđa mi se atmosfera u teretani: svako radi za sebe i vlada neka pozitivna energija. Radim za sebe, ali nisam sama. Upijam tu energiju.

3. SPRAVE, TEGOVI I OSTALI REKVIZITI
Vežbe za triceps, vežbe za biceps, bench klupa, vežbe za kvadriceps… Imaš 100 sprava na kojima možes da vežbaš svaki mišić na telu. Neko bi rekao: „Pa dobro, to mogu i od kuće da radim, nađem na internetu vežbe.“ Da, možeš, ali ovde imaš i tegove koji ti omogućavaju da što više jačaš i imaš mogućnost da povećavaš kilažu. To je meni potrebno, jer mi je potrebna snaga kako bi i neku najobičniju stvar uradila kao što je: ustajanje-sedanje.

4. STRUČNO OSOBLJE
Koliko mi se samo puta desilo da zbog nedovoljnog znanja istegnem neki mišić ili se povredim. U teretani imaš mogućnost da vežbaš sa ličnim trenerom koji će ti napraviti plan treninga. To je ono što je meni potrebno, jer zbog mog „nedostatka“, mogu lako da se povredim. Ovako imam plan i program po kojem radim i osobu koja će me pratiti i „tereti“ da budem još bolja.

5. MUZIKA KOJA ME POKREĆE
Lično tvrdim da je uz muziku sve lakše. Muzika je tu da nas pokreće i da nam drži pažnju. Kad hodam na traci ili vozim bicikli, ako nema muzike, uvek gledam u minutažu i nikako da dočekam da se završi. Ali uz muziku,vreme prođe lakše.

6. UVEK NEKI NOVI IZAZOVI
U poslednjih godinu dana, često izgovaram: „Danas sam uradila nešto novo!“. Krenula sam sve ispočetka, kao da sam se ponovo rodila. Od disanja pa do hodanja, sve mi je bilo novo i „drugačije“. Sada sve radim na drugačiji način, polako se upoznajem sa novim svetom. Biću iskrena, svaki put se malo uplašim novom izazovu, ali probam, pa šta bude. Nemam šta da izgubim.

7. VEŽBANJE BALANSA
Kako bi uspešno hodala, osim jakog trupa, moram da imam dobar balans. Treba da naučim da balansiram sa protezom kao i sa jednom nogom. Za sve to mi pomaže pilates lopta, trake.

8. VEŽBE ZA PROTEZU
Proteza je sada deo mene. Kako bi spoznala sve njene mogućnosti, moram da vežbam sa njom. Za to postoje vežbe koje su definisane od strane proizvođača. Zajedno sa svojim trenerom, polako prelazim svaku vežbu.

9. PSIHIČKO JAČANJE
Kako mi telo postaje sve jače, tako ja dobijam na samopouzdanju. Postajem sigurnija u sebe i svoje sposobnosti. Postajem psihički jača kao ličnost i osoba.

10. JER SE UVEK DOBRO OSEĆAM POSLE TRENINGA
Uvek posle teretane se osećam zadovoljno i ispunjeno. Jeste, budem jako umorna, ali taj umor mi govori da sam nešto postigla. Ako sutra imam upalu mišića, to mi govori da sam te mišiće koristila i da ih polako jačam. Snaga , kao i tehnika su meni jako bitne stvari. Sada radim sve drugačije i moram biti jaka .

Zato uvek kada mogu i imam vremena, trudim se da idem redovno u teretanu. Za sada, idem 3 puta nedeljno i mislim da je to dovoljno s obzirom da i dalje svaki dan idem na rehabilitaciju i na fax. Posle napornog dana, volim da odem u teretanu i izbacim tu „negativnu“ energiju. Svima bih preporučila da vežbaju, jer na kraju dana ti si taj koji vodi računa o sebi. Neguj svoje telo jer ono je to koje te vodi kroz život.

Pratite me na Instagramu: https://www.instagram.com/bojana_strength_girl/
Pratite me na Facebooku: https://www.facebook.com/BojanaStrengthGirl/